Regija

(VIDEO) Održano vaganje za KSW 53, Pejić spreman za obračun protiv Szymanskog

Pejić vs. Szymanski
 screenshot/KSW
U Varšavi je održano vaganje za sutrašnju KSW 53 priredbu na kojoj će nastupiti Filip Pejić

U velikom broju problema našao se poljski KSW pred svoju sutrašnju povratničku priredbu, koja je s razlogom ponijela naziv "Reborn". Srećom po njega, takvi problemi ne tiču se hrvatskog borca Filipa Pejića, koji je bez problema skinuo svoje kilograme, a onda odradio i sučeljavanje s Romanom Szymanskim, protiv kojeg će sutra tražiti novu pobjedu u poljskoj promociji i povratak na put prema tituli.

Ipak, oni gore spomenuti problemi odnose se na glavnu borbu. U njoj bi se, po treći put, trebali susreti dvostruki prvak i povratnik u borilište Mateusz Gamrot te iskusni privremeni prvak Norman Parke. Upravo Parke je razlog tih problema, budući da nije uspio zadovoljiti granicu od 70.3 kilograma na jutrošnjem vaganju. Skala mu je pokazala 71.8 kilograma, a nakon što je Gamrot odbio boriti se u takvim uvjetima, britanski je borac dobio priliku skinuti kilograme i ponovno se vagati na poslijepodnevnom ceremonijalnom vaganju. No, on se tamo nije pojavio pa tako nije bilo niti sučeljavanja s Gamrotom, koji se izuzetno nabrijan pojavio na pozornici.

Čini se da je Gamrot na kraju ipak prihvatio međukategoriju te da će se borba održati, bez pojasa prvaka kao ulog. Takve se barem informacije mogu pronaći na Twitteru, odnosno spominje se kako Parke nije došao jer se trenutno oporavlja od skidanja kilograma. Pitanje je u kakvom će "Stormin" tim putem biti stanju. Ove informacije ipak nisu službeno potvrđene od KSW-a, nego je riječ je o komentarima fanova koji su odgovorili na pitanja zainteresiranima koji nisu razumjeli što su poljski voditelji o toj borbi rekli.

Cijeli program priredbe koja sadrži osam borbi na rasporedu je sutra od 19 sati.

KSW 53 - rezultati vaganja (u kg)

Mateusz Gamrot (70.3) vs. Norman Parke (71.8*)
7Borys Mańkowski (70.7) vs. Marcin Wrzosek (70.4)
Tomasz Drwal (83.9) vs. Łukasz Bieńkowski (84.0)
ndrzej Grzebyk (77.2) vs. Tomasz Jakubiec (77.4)
Roman Szymański (70.7) vs. Filip Pejić (70.5)
Artur Sowiński (70.4) vs. Gracjan Szadziński ()
Kamil Szymuszowski (79.1) vs. Michał Pietrzak (79.6)
Sebastian Przybysz (61.1) vs. Jakub Wikłacz (61.6)

Linker
24. travanj 2024 04:52