Regija

(VIDEO) Plazibat na 107.5 kilograma, njegov sutrašnji protivnik poprilično teži

Tomas Mozny vs. Antonio Plazibat
 screenshot
U Düsseldorfu je održano službeno vaganje za sutrašnji Glory 69 event, na kojem će nastupiti i trenutno najbolji hrvatski kickboksač Antonio Plazibat. On će u ring ući sa 107.5 kilograma, što je gotovo deset kilograma manje od njegovog protivnika, Tomasa Moznyja. 202 centimetra visoki Slovak bio je na 116.7 kilograma.

Borba 25-godišnjeg teškaša iz Solina i njegovog protivnika, inače petoplasiranog borca teške kategorije na Gloryjevim službenim ljestvicama, nalazi se na "Superfight" dijelu programa ove priredbe. Četvrta je po redu, što bi značilo da bi se Plazibat trebao boriti oko 20 sati. Naime, na rasporedu UFC Fight Pass servisa, gdje će se cijela priredba prenositi, Superfight dio kreće točno u 19.

Kao što je i najavio u razgovoru za naš portal, Plazibat smatra da mu je ova borba dio nekog prirodnog puta prema svjetskom vrhu, za koji su mnogi uvjereni da mu je tamo mjesto. Iza sebe već ima podosta iskustva te osvojen K-1 Grand Prix, a u Gloryju njegov profesionalni omjer vode kao 16 pobjeda i tri poraza. Njegov protivnik, Tomas Mozny, prema istom se izvoru trenutno nalazi na omjeru od 20 pobjeda i osam poraza, a podatak da je samo šest puta slavio nokautom dovoljan je pokazatelj kako je riječ o kickboksaču koji se prije svega bori taktički, s ciljem primanja što manje štete. Što se tiče Plazibata, njegov stil je potpuna suprotnost i bit će zanimljivo vidjeti hoće li ga uspjeti uvući u otvoreni rat, što bi mu svakako bio cilj. Kompletan program ove priredbe može vidjeti na OVOM linku, a snimka cijelog vaganja nalazi se odmah ispod teksta.

Linker
18. travanj 2024 20:31