(VIDEO) Pogledajte što se točno događalo i kako je krvnički napadnut trener Ivane Habazin

Potpuno šokirana Ivana Habazin pokušava okrenuti svog trenera Ali Bashira koji u nesvijesti, u lokvi krvi, leži na podu! Pritom naša boksačica moli i kumi za pomoć, viče u suzama ljudima koji su bili oko nje da zovu "hitnu". U tom trenutku čovjek koji je krvnički udario boksačkog trenera neometano bježi iz zgrade iako je, kako snimka prikazuje, prisutno desetak pripadnika osiguranja.

Bila je to dobrodošlica iz pakla koju je Ivana Habazin dobila u rodnom gradu Claresse Shields - američkom Flintu. Znala je da će sve biti protiv nje i da je dovedena kao žrtveno janje; tek kao boksačica koja će poslužiti dvostrukoj olimpijskoj pobjednici da prestigne Lomachenka i stigne do toliko željenog rekorda. Znala je i da će teško pobijediti na bodove, pa joj je nokaut vjerojatni jedini način da se iz Flinta vrati sa svjetskim titulama. Ali niti u najgorim noćnim morama nije vjerovala da će noć prije meča karijere provesti u bolnici čekajući vijesti iz operacijske sale.

Meč je otkazan unatoč čuđenju bestidne Shields koja je Hrvatici poručila da si nađe novog trenera. WBC je najavio istragu, no poznavajući politiku u boksu Shields je preveliko ime da bi se u konačnici suočila s bilo kakvim posljedicama. Pa čak i da se sumnje u to da je stravičan napad počinio njezin brat pokažu istinite.

Prvi video, objavljen od strane YouTube kanala FightHype.com, otkriva da je incident počeo već tijekom službenog vaganja kada su se na samoj pozornici poriječkali Ali Bashir i sestra Claresse Shields. Bashir je kontrolirao službenu vagu što je uobičajena praksa u boksu i tu je došlo do problema. U sve se umiješao i drugi član obitelji Shields - njezin brat. Da svađa ne preraste u fizički sukob morali su se pobrinuti drugi ljudi u dvorani, a dobacivanje se nastavilo još neko vrijeme.

Kada se činilo da će vaganje proći mirno, uslijedila je odmazda. Prlikom izlaska iz dvorane, u samom predvorju, Bashir je divljački napadnut s leđa.

"Bashir je išao gledati koliko kilograma ima Shields, mislim da je to njezina sestra, histerično se derala na Bashira da se makne i mahala rukama oko njegova lica. On je onda ipak otišao, a nju su odvukli i derali su se jedno na drugo. Odvukli su ju na drugi kat i bilo je mirno nekih 5 - 10 minuta - rekao je za RTL Ivanin PR Luka Kukina te je nastavio:

"Bashir je bio okrenut leđima i nije ga vidio i pao je, a ovaj je valjda još zakoračio prema njemu i ja sam ga uhvatio i odgurnuo. On je stao u boks stav prema meni,  - I ja sam isto stao u boks stav i napravio korak prema njemu. No, tada mi je prošlo kroz glavu da ne znam s kim imam posla, ima li pištolj ili nož i napravio sam korak unatrag i pustio ga. Vidio sam da Bashir dolje leži, Ivana ga drži i plače i onda su zvali 911 i čekali smo 10-ak minuta, činilo se kao vječnost."
 


 

Newsletter

Prijavite se na Fightsite.hr newsletter i ne propustite zanimljive priče!