Regija

(VIDEO) Pokrajac nokautom osvetio poraz i postao prvak, Žgela batinama natjerao Brazilca da odustane

Igor Pokrajac i Mario Žgela
 screnshot/SBC
Igor Pokrajac novi je SBC prvak poluteške kategorije, a do tog uspjeha došao je nokaut pobjedom protiv Maiquela Falcaoa, borca koji je u svibnju za istu titulu savladao njega. Osim još tri borbe za SBC titulu, čiji su vlasnici (p)ostali Jackson Loureiro, Miro Jurković i Magomedgadzhi Shanavazov, još jednom je oduševio Mario Žgela, koji je kroz prvih pet minuta Givaga Francisca pogodio s toliko teških udaraca da ovaj nije bio u stanju ući u drugu rundu.

Nakon što je u prvom susretu s Maiquelom Falcao doživio poraz nokautom u posljednjim trenucima prve runde, Igor Pokrajac ovog se puta bolje pripremio te sasvim zasluženo slavio u revanšu te je postao treći hrvatski borac s titulom SBC prvaka, nakon što je to prvo napravo Roberto Soldić, a onda krajem prošle godine i Satoshi Ishii. Ponovno je viđena vrlo uzbudljiva borba, gdje su obojica tražili što brži završetak. Sve je počelo rušenjem od strane Pokrajca, no odmah ga je Falcao okrenuo i završio u gornjoj poziciji. Držao je Falcao neko vrijeme tu poziciju, ali bez previše nanošenja šteta, da bi se onda borci sredinom runde ustali. Uspio je Pokrajac stati na noge, na Falcao mu je vrlo uspješno držao leđa. U jednom trenutku ga je pustio i krenuo udarati te se činilo da Brazilac ide prema završetku borbe. No, onda je Pokrajac izveo fantastičan potez. Pogodio je laktom iz okreta točno u bradu čime je svog protivnika poslao na pod, nakon čega završava na njemu i kreće serije udaraca na koje dosadašnji prvak uskoro više nije odgovarao i sudac Velimir Mladenov prekinuo je borbu. Fantastičan potez Igora Pokrajca presudio je ovaj okršaj i on je sad prvak sve bolje srpske promocije.

Svoju drugu uspješnu obranu pojasa prvaka lake kategorije odradio je Jackson Loureiro. Nakon što je prije godinu dana u istoj ovog dvorani pojas oduzeo Nemanji Kovaču, da bi nakon toga obranio pojas i protiv Stefana Zvijera, Brazilac je ovog puta bio bolji od Slobodana Maksimovića. "Limp" je imao svoje prilike u trenucima kad bi borbu uspio odvesti na pod, no dovoljno je vremena provedeno na nogama gdje je "Tortora" bio dominantan. Pojas srednje kategorije pripao je Miri Jurkoviću koji je osvetio svoj jedini poraz u dosadašnjoj karijeri. Borac iz Sombora nije dozvolio pogrešku kao u svibnju, kad je dozvolio da mu se Manoel Fernandes Neto uspne na leđa i uguši ga. Ovoga puta bio je dominantan kroz sve tri runde i zasluženo je uzeo pojas. Promocija je dobila i svog prvaka muha kategorije, a to je Magomedgadzhi Shanavazov koji je podijeljenom odlukom savladao Joriedsona Reis de Souzu.

Mario Žgela došao je do svoje četvrte pobjede u nizu, ukupno treće u ovoj promociji i to još jednim prekidom. Kroz prvih pet minuta više je puta teškim udarcima pogađao Givaga "Gibu" Francisca i mnogi su se čudili kako je Brazilac dočekao kraj prve runde na nogama. Ipak, udarci su bili dovoljno jaki i kvalitetni da su napravili štetu nakon koje iskusni Brazilac nije mogao odgovoriti na poziv za ulaz u drugu rundu. Mario Žgela pokazao je nekih tehničkih nedostataka radi kojih je Brazilac imao nekoliko prilika, ali je isto tako još jednom potvrdio svoj ogroman talent na račun kojeg se od njega jako puno očekuje. 22-godišnji Mario nakon ove borbe postaje članom zagrebačkog ATT-ja, što će svakako dodatno pridonijeti njegovom napretku.

Na priredbi smo vidjeli novu pobjedu velikog srpskog talenta, Predraga Bogdanovića koji je odlukom salvadao Laertea Silvu, zatim trijumf Julije Pajić prisiljavanjem na predaju protiv Marine Mihalčin, kao i Nemanje Kovača odlukom protiv Antonija Paula. Lucas Ananias savladao je nokautom u prvoj rundi Kirila Tropinina, dok su ekspresni nokauti viđeni i u prve dvije borbe. Nemanje Uverić pobijedio je Adriana Radovanovića, dok je Max Lima atraktivnim udarcem koljenom nokautirao do tada dominantnog Nenada Avramovića.

U videu ispod teksta možete pogledati priredbu, krenuvši od samog kraja druge borbe. Cijeli nastup Marija Žgela možete pogledati na 23:00, dok borbu Pokrajca i Falcaoa možete vidjeti na 3:13:30.

Linker
25. travanj 2024 16:57