Regija

(VIDEO) Prisjetimo se velike Stošićeve pobjede nad Dionom Staringom u FFC ringu

Stošić vs. Staring
 Screenshot
Darko Stošić u subotu će odraditi svoju treću UFC borbu. Protiv Kennedyja Nzechukwua tražit će svoju drugu pobjedu koja bi mu svakako donijela "miran san". Prije te borbe prisjetimo se one kojom je zapravo UFC ugovor zavrijedio, revanša u FFC ringu protiv Diona Staringa.

Stošić i Staring prvi put su se borili u rujnu 2016. godine, a srpski borac je tim putem slavio većinskom odlukom i tim putem je uzeo FFC titulu teške kategorije. No, Nizozemac se smatrao zakinutim i organiziran je revanš tri mjeseca kasnije, na do sada najvećem FFC eventu. FFC 27 u zagrebačkoj Areni donio je borbe za titulu u svim kategorijama, a sve je kulminiralo glavnom borbom priredbe.

Ovog puta Stošić nije dozvolio nikakve sumnje u pobjedu. Kroz tri runde je bio bolji borac i iskusnom Nizozemcu nije dao nikakve šanse za napraviti nešto više. Ovom pobjedom potvrdio je svoju vrijednost i nakon nje je potpis s nekom velikom promocijom postao formalnost. Ipak, Darko je odradio još dvije borbe, jednu u FFC-u i jednu u CFL-u, prije nego je krenuo u UFC, no gledajući po protivnicima je lako zaključiti kako su ovo borba i pobjeda kojima je on izborio svoje mjesto u najjačoj svjetskoj promociji.

To mjesto će u subotu morati braniti. Prije svega mu je potreban dobar nastup, kakav je već više puta pokazao da je sposoban pružiti. Od Nzecukwua je iskusniji i to će morati iskoristiti. No, prije nego Darko uđe u Octagon u Newarku, prisjetimo se kako je izgledao prije dvije i pol godine u FFC ringu.

Linker
19. travanj 2024 02:58