Regija

(VIDEO) Rakić se prisjetio teških trenutaka zbog kojih je razmišljao o prekidu MMA karijere

Aleksandar Rakić
 Screenshot (YouTube, UFC)
Aleksandar je UFC-ovim kamerama ispričao svoju priču i vratio se u dane prije UFC-a

Na korak smo do novog UFC-ovog eventa kojeg u noći sa subote na nedjelju u Las Vegasu predvode Aleksandar Rakić i bivši izazivač Anthony Smith.

Nakon što su nas podsjetili na to kako je izgledao uspon sjajnog austrijsko-srpskog borca, iz UFC-a su odlučili objaviti još jedan zanimljiv video u kojem je Rakić prepričao svoje početke, borbu s ozljedama, a dobili smo i mali uvid u to kako izgledaju njegovi treninzi.

"Kao dijete sam imao puno energije. Igrao sam nogomet, ali klub me izbacio jer sam bio previše nasilan na utakmicama. No, na pet minuta udaljenosti nalazio se kickboxing klub. Posjetio sam ga sa svojim ocem i odmah se zaljubio u taj sport", započeo je Aleksandar svoju priču.

"Kada sam navršio 19. godina odlučio sam da se želim baviti MMA-om. Tijekom jednog 'grapplinga' ozlijedio sam koljeno. Stradao mi je prednji križni ligament i meniskus. Četiri mjeseca nakon operacije počeo sam s treningom i opet mi se dogodila ista ozljeda. Tada sam pomislio da bih možda mogao odustati od MMA-a i baviti se nečim drugim, ali obitelj me gurala da nastavim. Proveo sam 18 mjeseci oporavljajući se... Rekao sam sebi i svima da ću se vratiti jači no ikada. Vratio sam se nakon 18 mjeseci, pobijedio u Austriji opasnog protivnika prekidom u prvoj rundi i tjedan dana kasnije potpisao ugovor s UFC-om. Bio sam tada najsretniji čovjek na svijetu", prisjetio se Rakić.

Pričao je UFC-ov poluteškaš u ovom videu i o svom timu, a prikazani su nam i određeni kadrovi iz njegovih priprema:

Linker
16. travanj 2024 22:07