Regija

(VIDEO) Stošić prošao vagu uoči ključnog UFC meča: Nešto je lakši od Hilla!

Hill vs. Stošić
 Screenshot
24 borkinje i borca, koji su pristupili službenoj vagi uoči UFC-ovog Fight Night eventa u američkom Raleighu, su u petak prošli službenu vagu. To naravno uključuje i srpskog poluteškaša Darka Stošića, koji je na vagu stao s točno 93 kilograma. Njegov protivnik Jamahal Hill je imao par stotina grama više...

Stošić je na vagu stao sjajnog izleda te se čini da je u odličnoj formi stigao na izuzetno bitan meč njegove karijere. Naime, nakon dva poraza u nizu jasno je da Beograđaninu treba slavlje protiv Hilla da bi ostao u elitnoj promociji.

Bivši član Cro Cop tima je na svom službenom Instagramu objavio fotografiju s vaganja, ali i video sučeljavanja. Na njemu Stošić izgleda vrlo opušteno i mirno. Dapače, na pozornicu je stigao s rukom u džepu, kao da se radi o nečemu što je njegova svakodnevnica.

Od ostalih mečeva glavnog dijela priredbe valja istaknuti obračun Curtisa Blaydesa i Juniora dos Santosa. Oni su gotovo identične mase stali na vagu. I dok je američki teškaš imao oko 112.5 kilograma, bivši prvak je bio tek par stotina grama lakši.

Odmah nakon službenog vaganja, UFC je odlučio odžati i sučeljavanje. To znači da ceremonijalne vage za ovaj manji FN event zapravo neće niti biti. Priredbu iz grada Raleigha ćemo pratiti u noći sa subote na nedjelju 26. siječnja. Sve rezultate službene vage provjerite u nastavku.

Meč u Raleighu je ključan za ostanak srpskog poluteškaša u elitnoj promociji s obzirom na dva posljednja poraza. Od kada je stigao u UFC-u, Stošić je ubilježio početnu pobjedu, a onda zatim i dva već spomenuta izgubljena meča. U slučaju novog posrtaja nije pogrešno zaključiti da bi mu se ljudi iz UFC-a mogli zahvaliti. Stošić je uoči posljednjeg nastupa u aktualnom ugovoru s UFC-om odlučio promijeniti kamp, te je pripreme za meč protiv Hilla odradio u američkom Denveru. Tamo se spremao u poznatom Elevation timu gdje trenira njegov sunarodnjak i bivši kolega iz UFC-a Bojan Veličković, ali i drugi poznati UFC borci poput Curtisa Blaydesa ili Alistaira Overeema. Zanimljiv podadatak jest da su Stošić i Blaydes zajedno odradili pripreme s obzirom da će se Amerikanac na istom eventu sučeliti s bivšim prvakom Juniorom dos Santosom.

UFC Fight Night 166 - rezultati vaganja (u lb)

Curtis Blaydes (248) vs. Junior dos Santos (247)

Rafael dos Anjos (170) vs. Michael Chiesa (170.5)

Jordan Espinosa (126) vs. Alex Perez (125.5)

Hannah Cifers (114.5) vs. Angela Hill (116)

Jamahal Hill (205.5) vs. Darko Stošić (205)

Uvodne borbe:

Bevon Lewis (186) vs. Dequan Townsend (185)

Arnold Allen (145.5) vs. Nik Lentz (146)

Justine Kish (126) vs. Lucie Pudilova (126)

Montel Jackson (135.5) vs. Felipe Colares (135)

Sara McMann (135) vs. Lina Lansberg (135)

Brett Johns (136) vs. Tony Gravely (135)

Herbert Burns (146) vs. Nate Landwehr (146)



Linker
15. travanj 2024 11:05