Regija

(VIDEO) Trener Ivane Habazin napadnut prije vaganja i hitno hospitaliziran s teškim ozljedama

screenshot
Pravi skandal izbio je u Flintu samo tridesetak minuta prije službenog vaganja za meč Claresse Shields i Ivane Habazin, nakon što je Ivanin trener James Ali Bashir napadnut s leđa od strane osobe za koju se vjeruje da je Claressin brat. On je hitno hospitaliziran, a scene koje vidimo na snimkama nam svjedoče kako je situacija bila i više nego ozbiljna.

Sve je krenulo time kad je Shield otišla na pozornicu nešto prije početka vaganja, da bi provjerila svoje kilograme. Kako je bilo poznato da je posljednjih dana imala problema s težinom, Ali Bashir je otišao za njom da bi bio siguran kako neće biti nikakvog varanja. Stao je sa strane i promatrao, kad ga je verbalno napala Claressina sestra. Kao što se može vidjeti na snimci, ista se počela histerično derati na njega prije nego je udaljena s mjesta događaja. Ali Bashir se nakon toga povukao te sjeo na mjesta za gledatelje i medije.

Ipak, nedugo nakon toga dogodio se incident neviđen u boksu na ovoj razini. Kako govore svjedoci, između ostalog i Ivanin PR menadžer Luka Kukina, u jednom trenutku je tada još uvijek neidentificirana osoba primijetilakako se Bashir ustao te se zaletio na njega i snažno ga udario s leđa. Kasnije su se pojavile informacije da se radi o bratu Claresse Shields koji je nedavno izašao iz zatvora. Došlo je do ružnih i stresnih scena. Bashir je krvario na podu, a prva do njega došla je Ivana koja je u suzama dozivala pomoć. Pripadnici hitne službe došli do nakon desetak minuta te su Bashira pregledali, a onda na nosilima izveli iz dvorane. Kasnije je helikopterom otpremljen u drugu bolnicu gdje je operiran. Osumnjičenik se nedugo nakon incidenta udaljio od dvorane.

U posljednje vrijeme sve više boksača uz sebe vodi svitu naoko vrlo opasnih ljudi i slični incidenti već su nekoliko puta za dlaku izbjegnuti. Nažalost, nešto ovako dogodilo se baš dan prije meča života Ivane Habazin, meča u kojem je imala priliku osigurati si budućnosti tako da napravi najveće iznenađenje u povijesti ženskog boksa. I to sve se dogodilo u rodnom gradu njene protivnice u koji je bila spremna doći i suprotstaviti joj se. Meč je prvobitno trebao biti održan u kolovozu, no odgođen je nakon ozljede Shields, što je samo produžilo cijele Ivanine pripreme. Ukupno je sa svojim trenerom u Kolumbiji provela posljednja četiri mjeseca te je propustila i bratovo vjenčanje. Na kraju svega dogodila se ovakva velika nesreća, prije svega za Ivanu Habazin i Jamesa Alija Bashira, a onda i za cijeli boks.

Linker
26. travanj 2024 18:45