Regija

(VIDEO) U Tuzli održan NFC 10: Dva pojasa prvaka odlaze u Zagreb, publiku oduševilo čak 14 borbi

Đođ vs. Krofak
 screenshot
Nokaut Fighting Championship održao je svoju prvu priredbu otkako je promocija preselila u BiH. U Tuzli je publika mogla uživati u čak 14 borbi, a promocija je dobila i svoje nove prvake srednje i poluteške kategorije. To su Stanislav Krofak i Anđelko Kitić.

Regionalna borilačka promocija Nokaut Fighting Championship svojom je prvom ovogodišnjom priredbom pokazala kako bi trebala biti jako dobar igrač na regionalnoj borilačkoj sceni te prilika i filter za borce koji se pokušavaju dokazati. Njih čak 28 nastupilo je na priredbi u tuzlanskoj dvorani Mejdan.

Organizator iz Ving Tchun kluba Panther se potrudio da sve prođe na visokoj razini, a kao posebnog gosta priredbe doveli su jednog od najboljih kickboksača u povijesti, Semmyja Schilta. Promocija je ovim putem okrunila i svoja dva prvaka, a oba pojasa odlaze put Zagreba.

Glavna borba donijela je okršaj za naslov u poluteškoj kategoriji, gdje je Anđelko Kitić iz UFK Novi Zagreb savladao Aliju Tucka, koji je imao podršku publike na svojoj strani. Vrlo aktivni poluteškaš uspio je odoljeti svemu što je njegov protivnik pružao i tako je došao do svoje možda i najdraže pobjede u karijeri, uključujući ovogodišnje slavlje na SBC priredbi u Bačkoj Palanci. Godinu u kojoj je puno nastupao tako će Anđelko završiti slavodobitno. Jednako tako završit će ju i "Pantera iz Dubeca", Stanislav Krofak. On je u borbi za pojas srednje kategorije bio bolji od Zorana Đođa te je i on uspio povezati ovu pobjedu s velikim trijumfom iz Banjaluke. Ovo je godina u kojoj je regionalna scena jako dobro upoznala Krofaka, a možda najbolje od njega tek slijedi.

Među preostalih 12 borbi svakako vrijedi spomenuti pobjedu Viktora Vasića nad Markom Đorđevićem, ali i vrlo dobar kickboxing meč u kojem je Elmin Hodžić savladao Matea Bolfana. Pobjedu u kickboxing meču ostvarila je i talentirana Julija Pajić, a svi koji su popratili event govore kako vrijedi zapamtiti imena Gaj Rukavina i Haris Kešetović. Iduća regionalna priredba vrijedna spomenuta održava se već idućeg vikenda u Belišću. U pitanju je Baraber Fight Night.

Ispod teksta možete pogledati odličnu video kompilaciju nastalu na priredbi, popis pobjednika svih borbi, kao i foto galeriju.

NFC Fight Night 10 - SKPC "Mejdan" Tuzla from MaxStudio - Photo&Film on Vimeo.

NFC 10 - Rezultati

MMA -61kgGaj Rukavinadef.Elmin Šuvalić
MMA -110kgIvan Vičićdef.Adnan Alić
MMA -77kgDejan Novićevićdef.Slobodan Vukić
MMA -66kgAdnan Gabeladef.Ante Pletikosa
K1 -71kgJulija Pajićdef.Marina Mihajlicin
MMA 70kgDževad Muftićdef.Mirko Jovanović
MMA -84kgEdo Čavrkdef.Jasmin Alispahić
MMA -60kgHaris Kešetovićdef.Mašan Aranđelović
MMA -61kgPetar Zarićdef.Amer Džekman
K1 -75kgJasmin Ramićdef.Adi Duraković
MMA -110kgViktor Vasićdef.Marko Đorđević
K1 -67kgElmin Hodžićdef.Mateo Bolfan
MMA -85kgStanislav Krofakdef.Zoran Đođ
MMA -94kgAnđelko Kitićdef.Alija Tucak


Linker
23. travanj 2024 15:40