(VIDEO) U Zagrebu se ovog vikenda održava boksački Grand Prix, glavne zvijezde Milun i Filipi

U organizacija Hrvatskog boksačkog saveza, od 7. do 9. studenog održava se veliki Grand Prix turnir. Domaćin natjecanja je Zagrebački boksački centar, a glavne zvijezde trebali bi biti hrvatski boksački reprezentativci.

Tekst: HBS

Danas je u hotelu Panorama održana konferencija za medije povodom prvog Grand Prix Zagreb, koji će se od četvrtka do subote održati u boksačkom centru na Zagrebačkom velesajmu. Međunarodni turnir u boksu za seniore organizira Hrvatski boksački savez, a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba , Središnjeg državnog ureda za šport i Međunarodne boksačke organizacije (AIBA). Na prvom po redu turniru nastupit će više od 60 svjetskih boksačkih imena iz 12 zemalja.

Uz hrvatske šakače među kojima su  i osvajači medalja s olimpijskih igara, odličja sa svjetskih prvenstava, odličja sa europskih prvenstava i natjecatelji Svjetske lige te osvajači brojnih međunarodnih turnira diljem svijeta stižu jaki suparnici iz Europe i Azije.  Iznimno jaku konkurenciju za medalje u svim kategorijama potvrđuje i podatak kako je krema svjetskog boks potvrdila nastup na turniru Grand Prix Zagreb 2019 – tako ćemo u Zagrebu imati prilike vidjeti sljedeće boksače i reprezentativce država: Jordana, Njemačke, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Slovenije, Finske, Ukrajine, Rusije,  Italije, Rumunjske i Hrvatske,

Ukrajina šalje sjajne boksače poput Oleksii Tokarchuk Europskog prvaka, Viachieslav Havryljuk četverostruki osvajač Europskih medalja,  s Europskog prvenstva te brojnih WSB boksača. Jordan šalje Arapske prvake i osvajače medalja na Azijskom prvenstvu poput višestrukog osvajača medalja sa prvenstva Azije i  petog sa olimpijskih igara u Riju Husseina Iashaisha, Sami Noura. Rus Khataev, brončani s Europskog prvenstva 2015., Finac Topisas Lepo prvak Skandinavije, Mađar Mihaly Tarnocai osvajač Euro kupa. Najavila se i Mira Potkonen iz Finske, osvajačica bronce iz Rija te višestruka Europska prvakinja, Talijanka Alessia MEisiano Prvakinja EU, Mađarica Nora Halasz brončana s Euro kupa.

Za reprezentaciju Hrvatske nastupit će naši najbolji boksači:

Marko Milun (+91) – osvajač je bronce na Europskom Prvenstvu za  seniore 2019. Brončani  s Europskih igara u Minsku,, ranije se okitio srebrom Europskom Prvenstvu U22, te broncom također na  Europskom Prvenstvu U22.

Luka Pratljačić (+91) – osvajač je bronce EP na Europskom Prvenstvu U22 2019. godine.

Toni Filipi (-91)- izborio je broncu na Europskom Prvenstvu za  seniore 2019. Brončani  s Europskih igara u Minsku, ranije je osvajao srebra na europskom i svjetskom prvenstvu za mlađe seniore. Također je uzeo srebro i broncu na Europskim prvenstvima U22, srebro na Mediteranskim Igrama i srebro na Olimpijskim Igrama mladih.

Zvonimir Rebolj (-91) – Europski je prvak na policijskom i vatrogasnom prvenstvu

Luka Plantić (-81) –  Europski je  prvak, te vice prvak svijeta u uzrastu mlađih seniora, srebrni je s Olimpijskih Igara mladih

Matej Uremović (-81) –  osvajač je brončanih odličja na europskim prvenstvima za kadete i juniore

Sara Beram (-64) – brončana s prvenstva EU

Natjecanje počinje u četvrtak u boksačkom centru Zagreb, Velesajam – Paviljon 18, polufinala su na rasporedu u petak od 16 sati, dok su  finala  u subotu od 20 sati. Natjecanje je otvoreno za javnost, a ulaz je besplatan.

 

Newsletter

Prijavite se na Fightsite.hr newsletter i ne propustite zanimljive priče!