Regija

(VIDEO) Žestoka najava Babića i Littlea: 'Prodao si se i izabrao Hrgovićevu stranu, padaš u prvoj rundi!'

Alen Babic i Tom Little
 Screenshot (YouTube, Matchroom Boxing)
"Tažio si Savagea, e sad si ga i dobio", poručio je hrvatski teškaš svom suparniku

Alen Babić (5-0) i Tom Little (10-8) našli su se u četvrtak licem u lice, a prije sučeljavanja odradili su vrlo zanimljivu i na trenutke napetu press konferenciju.

Hrvatski i britanski teškaš imali su što za ponuditi u verbalnim razmjenama kojima su najavili svoj subotnji okršaj u Londonu.

Eddie Hearn, koji je vodio ovaj događaj, prvu je riječ dao Littleu.

"Moram mu dati poštovanje, uništio je svakoga koga su stavili ispred njega. Ali jednu stvar ću reći, uspije li odraditi posao u svoju korist, onda može reći da se borio s mojom boljom verzijom nego Filip (Hrgović), nego (Mahammadrasul) Majidov. Da, on se bori s mojom najboljom verzijom. Obećali smo vam rat i priuštit ćemo vam sve što smo rekli. Neću bježati, naći ću se s njime u sredini ringa. Želim uzeti bonus za nokaut", započeo je 33-godišnji Britanac.

Riječ je potom preuzeo Babić. Neporaženi hrvatski borac odmah je u startu rekao kako uopće ne misli da će ovo biti najveći test u njegovoj dosadašnjoj karijeri, a potom je i Littleu zamjerio na izjavama kojima je proteklih tjedana najavljivao ovaj dvoboj.

"Savage je bijesan, nije sretan zbog Toma Littlea. Bio sam njegov prijatelji tri mjeseca dok je bio debeo poput krafne. Slao sam mu poruke, a sada govori da će me završiti i da je Hrgović bolji. Čemu to? Svi sumnjaju u mene na svakom koraku i dosta mi je toga. A ja ih sve nokautiram u dvije runde. Što da iduće napravim? Nokautirat ću ga u prvoj rundi. Emotivac sam... U prvoj rundi, to je moj je*beni plan. Cijeli tjedan govori da će me ubiti u prvoj rundi. Zašto pričaš tako? O tebi sam govorio samo lijepe stvari, a sada si izabrao Hrgovićevu stranu. Prodao si se. Više ne možeš biti u Savageovoj vojsci. Nisi položio ispit i sada želim ovaj posao završiti čim prije. Savage je ljut."

Tema je bila i Babićeva kilaža. Alen se požalio da se to stalno bespotrebno stavlja u fokus.

"Priča se stalno i o mojoj kilaži. Imao sam 102 kilograma kada sam ušao u 'Matchroomov bubble', a sada sam na 96. Briga me za kilažu. Ako želim, bit ću najmanji teškaš na svijetu. Alen voli Toma Littlea, ali Savage ga mrzi jer priča protiv njega. Priča i o Hrgoviću, a njega ne volim. Zna on što treba reći da me izbaci iz takta. Tažio si Savagea, sad si ga i dobio", žestoko je poručio svom suparniku.

Little se pokušao obraniti od ovih verbalnih napada.

"Nisam nikad bio bez poštovanja prema tebi, ovo je borilački sport. Svjestan sam protiv koga se borim, ali vjerujem u svoju pobjedu", odgovorio je Britanac.

Riječ je potom ponovno preuzeo hrvatski borac te u jednom trenutku upozorio Littlea da baš tako lijepo o njemu i nije pričao proteklih dana:

"Tražio si Savagea i Savage je ovdje. Ja imam pet nokauta u deset rundi, a ti nisi pobijedio u borbi tri godine. Ne bi trebao tako govoriti. Trebao bi pokazati poštovanje, a nisi mi ga dao ni jedan posto. Da sam ja bez pobjede tri godine, ja ne bih pričao tako. Hrgović je rekao da si propalica, a ti uzimaš njegovu stranu."

Little je odmah uzvratio:

"Ja ne biram ničiju stranu. Filip ima svoje putovanje. Ono što želim reći je to da ja tek trebam saznati koliko si dobar, ali već znam koliko je Hrgović dobar jer me udarao i razbacivao s jedne na drugu stranu ringa. Mislim da nećeš odraditi svoj posao onako kako planiraš jer boriš se s mojom najboljom verzijom. Briga me za tebe, Filipa i ostale, tu sam da radim štetu i da se borim. Mislim da ovo neće otići do sudačke odluke. Jedan od nas će zahvatiti drugoga. Ne bi me čudilo da se obojica budemo morali dizati s poda u nekom trenutku. Ovdje sam kako bih pobijedio, ne bojim se nikoga."

Babić ipak smatra da Tom neće ići na rat baš tako kako najavljuje.

"Nisu li Niall Kennedy i Shawndell Winters rekli istu stvar? Nitko još nije uspio. Volio bih da pokuša, ali neće, povlačit će se od prve sekunde", zaključio je Alen.

Cijeli razgovor i sučeljavanje pogledajte u nastavku članka (Babić i Little od 15:00).

Linker
25. travanj 2024 17:35