Regija

Vraća se Terror: Ivica Trušček ugovorio prvu borbu nakon šest mjeseci!

Ivica Trušček
 Podcast Inkubator
Šest mjeseci nakon posljednjeg nastupa i osvajanja WFC titule prvaka, Ivica Trušček ugovorio je novu borbu. Nakon dugo vremena ponovno će krenuti put Rusije gdje ga čeka opasan protivnik, no isto tako protivnik za kojeg Ivica tvrdi da ima rješenje.

Trušček je na svom Facebooku objavio kako je napokon ugovorio novu borbu pa je to bila savršena prilika da ga kontaktiramo i o tome saznamo nešto više. Najaktivniji hrvatski borac trenutno se nalazi u nizu od šest pobjeda, gdje posebno vrijedi spomenuti onu prošlogodišnju nad bivšim UFC borcem, Colinom Fletcherom, kao i ovogodišnje (ponovno) osvajanje WFC naslova koje je nazvao najljepšim trenutkom u karijeri. Očekivalo se kako će na račun toga nastaviti s čestim nastupima, no igrom slučaja došlo je do pauze.

"Imao sam u planu KSW, no to se na kraju nije ostvarilo, a zbog toga je otpao i nastup na SBC-u koji sam također imao ponuđen. Isto tako, ili sam se opametio ili više nemam volje kao prije, ali ne bori mi se svaka dva tjedna. Onda sam odlučio odabrati pametniju ili barem plaćeniju opciju", rekao nam je Ivica koji su bili razlozi tolike pauze.

Dobru ponudu je dočekao, no isto tako s njom i vrlo zahtjevan ispit. Ivica nikad nije bježao od takvih pa to ne treba čuditi. Takvim borbama uvijek možeš puno i dobiti, što će on svakako pokušati.

"Krajem rujna ponovno odlazim u Rusiju i borit ću se protiv meni jako poznatog dagestanskog tigra Šamila Zavurova. Radi se o vrlo iskusnom hrvaču s 35 pobjeda u 40 borbi. Rekao bih da je on veliki favorit, ali moj 'skill set' nikako nije bezopasan po njega niti su moja šanse male. Ako pripreme prođu bez problema i borba bude kakvu očekujem, ne bih se iznenadio svojoj pobjedi", najavio je.

Posljednji nastup u Rusiji Ivica je imao u studenom 2016., kad je bolji od njega bio Danila Prikaza. Bilo je to tijekom najlošijeg razdoblja njegove karijere i ta borba se nalazi unutar tadašnjeg niza od šest poraza. Ranije se znao često boriti u Rusiji pa tako ima iskustvo borbi protiv danas veliki zvijezda, Islama Makhacheva i Mairbeka Taisumova. Ovog puta vjeruje da može prekinuti negativan niz u Rusiji, gdje je zapravo vrlo teško savladati domaće borce. No, iza sebe ima iskustvo, potreban odmor, ali i jako kvalitetan tim iz zagrebačkog ATT-a.

Linker
16. travanj 2024 08:27