Regija

WBC se obratio javnosti povodom divljačkog napada i otkazivanja meča Habazin vs. Shields

Screenshot
 YouTube
Trebao je to biti meč života i najveća šansa u profesionalnoj boksačkoj karijeri za našu najbolju boksačicu. No, sve se za Ivanu Habazin noćas na službenom vaganju pretvorilo u pravu noćnu moru kada je njezin trener Ali Bashir divljački napadnut, hospitaliziran i operiran. Dvoboj za WBO i WBC titule je očekivano otkazan!

World Boxing Council (WBC) se vrlo brzo obratio javnosti nakon nezapamćenog incidenta u boksu, koji se dogodio u američkom Flintu, inače rodnom gradu Ivanine nesuđene protivnice Claresse Shields. Kaos je nastao kada su se, kako piše ugledni BoxingScrene, poriječkali Bashir i sestra Clarese Shields. Sumnja se da je brat Claresse Shields (još uvijek nije potvrđeno) u tom trenutku nasrnuo na Bashira s leđa i snažno ga udario. Ivanin trener je hladno nokautiran s očito vrlo ozbiljnim ozljedama. Helikopterom je odvezen u bolnicu i kasnije operiran.

"Radi svega što se dogodili tijekom ceremonije vaganja prije samog meča, borba između Claresse Shields i Ivane Habazin za WBC titulu u super velter kategoriji je otkazana. WBC vrlo oštro osuđuje bilo kakvo nasilje u našem sportu, a posebno strašan napad koji se dogodio tijekom službenog događanja na ovom meču", izjavio je predsjednik WBC-a Jose Antonio Sulaiman te je dodao:

"WBC će zajedno s nadležnim tijelima istražiti vrlo opširno sve okolnosti ovog stravičnog incidenta. WBC će motriti istragu i pravni epilog i na kraju će odlučiti je li bilo kršenja WBC-ovih pravila ili pravila etičkog ponašanja koja njeguje WBC."

Habazin se preko društvenih mreža javila iz bolnice gdje je njezin trener operiran.

"Ljudi hvala vam svima na podršci i na porukama podrške za oporavak mog trenera. Ja sam dobro, trener će biti dobro nakon operacije. Kad se vratim napravit ću pressicu i tamo ću ispričati što se sve događalo, pogotovo u zadnjim danima, no unatoč tome rekli smo idemo na meč, spremna sam i onda smo doživjeli ovo što je sramota za sport. Sve u svemu nema meča, nema tih novaca za koje bih sutra ušla u ring, jer ovo je moglo završiti i gore. Život mog trenera nema cijenu!", napisala je.

Linker
26. travanj 2024 04:51