Regija

Za 'Terrora' nema odmora: Već u siječnju pokušava ujediniti WFC pojaseve protiv opasnog Savova!

Savov protiv Truščeka
 WFC 24
Nema odmora za najjaktivnijeg i najiskusnijeg hrvatskog MMA borca. Nakon dva poraza zaredom, najprije na KSW-u protiv Kaszubowskog, a onda i protiv Šamila Zavurova na GFC-u u Uzbekistanu, "Terrora" očekuje dvoboj u slovenskom WFC-u gdje će tražiti povratak na pobjedničke staze. U glavnoj borbi večeri će se sudariti s Bugarom Svetlozarom Savovim.

Iduća priredba ove organizacije, 24. po redu (kodnog naziva "Brave"), je zakazana za 19. siječanj i dvoranu Tivoli u Ljubljani. Čelnici promocije su odlučili u "main eventu" upariti dva prvaka - Ivicu Truščeka iz veltera i Svetlozara Savova iz srednje kategorije. Tako će "Terror" pokušati onom pojasu u kategoriji do 77 kilograma prirodati i još jedan. No, neće mu biti lako jer je Savov neporažen u 8 godina koliko nastupa u WFC-u.

Bugar je također pobjeđivao velika imena regionalne scene poput Dragana Tešanovića, Bora Bratovža ili Bojana Veličkovića. Također se borio protiv još poznatijih svjetskih boraca poput Yushina Okamija na WSOF-u ili Antonija Chmielewskog na KSW-u. U posljednjem meču je poražen od Piotra Strusa na ACA priredbi u Lodzu te će baš kao i Trušček u Tivoliju tražiti povratak na pobjedničke staze. U karijeri koja traje punih 10 godina ima 18 pobjeda i 7 poraza.

Na WFC-u 24 su najavljeni i nastupi iskusnih slovenskih veterana Marka Drmonjiča i Bojana Kosednara, a vidjet ćemo i dvoboj u teškoj kategoriji u kojem će nastupiti neporaženi sSovenac Luka Podkrajšek i puno iskusniji Viktor Vasić iz Bosne i Hercegovine.

Trušček je prije nastupa protiv Kaszubowskog u Areni Zagreb (KSW 51) imao čak 6 pobjeda u nizu te je njegov profesionalni "score" skočio na 38-31. Sada je s ova dva poraza hrvatski borac na 33. poraza u karijeri koja traje još od 2007. godine. U 2020. ga gotovo sigurno očekuje i novi nastup u KSW-u s obzirom na sve što je pružio u fenomenalnom debiju iz studenog.

View this post on Instagram

WFC.24 Ljubljana 19.1.2020. #TerrorMMA

A post shared by Ivica Truscek (@terrortruscek) on

Linker
19. travanj 2024 21:37