UFC

Reyes nezadovoljan uvjetima iduće borbe: 'Sunaslovna borba i samo šest tjedana za pripreme!?'

 Ronald Martinez/Getty Images/AFP
Dominick Reyes i Jan Blachowicz obračunat će se 26. rujna za titulu UFC prvaka poluteške kategorije

Nakon što je Jon Jones napustio polutešku kategoriju te automatski time i status prvaka iste, UFC je ugovorio borbu između Dominicka Reyesa i Jana Blachowicza. Pobjednik te borbe postat će novi Jonesov nasljednik. Ta činjenica na kraju je dobra za obojicu, no isto tako i malo razočaranje jer se svaki od njih nadao susresti s Jonesom u Octagonu.

Posebno se to odnosi na Reyesa, koji smatra kako je već u veljači napravio dovoljno za oduzeti Jonesu pojas te koji se nadao to potvrditi u revanšu. Za isti kaže kako je već dobio ugovor te je prihvatio uvjete, no onda je došlo do spomenute Jonesove odluke i borbe protiv Blachowicza. Misli Reyes kako je to velikim dijelom zbog toga što je Jones htio izbjeći još jedan susret s njim.

"Vjerujem da je Jones otišao u tešku kategoriju jer ne želi revanš protiv mene. Njegov ego mu ne bi dozvolio da to prizna, no tako je. Zašto bi se inače odrekao pojasa, nečega čime se toliko ponosiš?", upitao se Reyes u razgovoru s Arielom Helwanijem.

Po pitanju protivnika je zadovoljan. Poljak je protivnik kojeg respektira i s kojim se već ranije htio susresti. Osim toga, smatra ga težim ispitom za sebe nego što bi to bio revanš protiv Jonesa.

"Jan je zvijer i zaslužuje ovu borbu. Jako ga cijenim i pokušavam ugovoriti borbu protiv njega još otkako sam pobijedio Cannoniera. Respektiram njegov stil i cijenim ga već godinama. On je kontraš sjajne tehnike i udara jače od Jona. Osim toga ima crni BJJ pojas i tehnički je kvalitetan u svemu. Jones ne udara toliko jako i nije tehnički tako dobar. Samo je jako neugodan jer je prilagodljiv i kreativan", otkrio je svoje razmišljanje Dominick.

Ono čime ipak nije zadovoljan je vrijeme koje mu je preostalo za pripremiti se. Iako je konstantno u treningu, smatra kako je šest tjedana, koliko je do borbe bilo u trenucima kad mu je ponuđena, ipak kratko razdoblje za odraditi sve na način kakav bi htio.

"Bit će dovoljno vremena, iako bih se za borbu za titulu htio pripremiti na pravi način. Ovo je borba za titulu, a dali su mi je šest tjedana prije održavanja i mjesto sunaslovne borbe? Čovječe, to nije u redu. Potrebno je malo vremena da bih se pripremio na pravi način. Želim ponuditi pravi show za fanove. Želim ga poslati na spavanje ili ugušiti, bilo što. Za tako nešto treba vremena za prostudirati borca, šest tjedana je malo. Volio bih imati deset tjedana jer borba na pet rundi nije šala, posebno za nas borce u većim kategorijama. No, što je tu je. Borba je za titulu, prihvatio sam ju i dobit ću dobru kompenzaciju za probleme koje sam spomenuo", zaključio je Dominick.

Reyes još uvijek ne zna gdje će se njihova borba održati, odnosno program koji predvode Israel Adesanya i Paulo Costa u borbi za titulu srednje kategorije. Ipak, sve se vjerojatnijom čini opcija s Fight Islandom, čija bi druga serija priredbi, koja će ovog puta vjerojatno potrajati duže nego prva, trebala započeti upravo s tim programom.

Linker
27. travanj 2024 01:21