UFC

Robert Whittaker: 'Adesanya mi je ušao u glavu, 'trash talk' je sigurno utjecao na moj poraz'

Adesanya vs. Whittaker
 ASANKA BRENDON RATNAYAKE / AFP
Israel Adesanya u pobjedi protiv Roberta Whittakera imao je vrlo jako oružje u ponašanju prije borbe

Nakon što je u sunaslovnoj borbi UFC 254 priredbi savladao Jareda Cannoniera, time podsjetivši da svoje najbolje predstave, Robert Whittaker vjerojatno je izborio priliku vratiti pojas prvaka u svoje vlasništvo i to borbom protiv istog čovjeka koji mu ga je oduzeo, Israela Adesanye.

Bilo je to u listopadu prošle godine, na UFC 243 priredbi koju je na stadionu u Melbourneu pratilo 57 tisuća gledatelja. No, i sama priča oko borbe, u kojoj se Australac sastao s borcem iz Novog Zelanda te sva medijska pažnju koju ista donosi, nikako nisu bili nešto što je Robertu odgovaralo. Onda se tu pojavio i Adesanyin "trash talk" na koji je odavao dojam ravnodušnosti, ai sad priznaje kako je ipak imao utjecaja na njega.

"Mislim kako je to svakako imalo utjecaja, zapravo bilo je ono na vrhu, ono što je prelilo čašu. Samo jedna dodatna stvar koja je završila na hrpi onoga što je već stvaralo kaos u mojoj glavi. Ušao mi je u glavu. Ne mogu odbaciti utjecaj istog, kao niti cijelog hypea koji je postojao uz borbu te pažnju kakva je oko nas dvojice bile u Australiji. Veličini same priredbe, veličina stadiona, sve je to bilo masivno. Odjednom mi se sve samo urušilo i sigurno je odigralo ulogu, lagao bih da kažem kako nije. No, zapravo je bilo samo ono nešto na vrhu, nikako onaj glavni pokretni faktor", rekao je Whittaker u razgovoru za MMA Tonight.

Sama borba imala je dugi uvod pa i malu promo turneju, koja se nekome Whittakerovog karaktera nikako nije svidjela. Kao čovjeku kojem je na prvom mjestu obitelj pa onda sport, tako nešto bilo mu je dodatno opterećenje.

"U jednom trenutku sam se osjećao kao da smo u političkoj debati. Idemo od mjesta do mjesta i iznosimo svoje razmišljanje uz cilj da oduševimo publiku. Nije mi to ništa imalo smisla i mrzio sam taj dio posla, to nije sport", rekao je Whittaker, objasnivši kako bi mogao biti dobar i u tome, no to mu nije cilj:

"Kad bi ovaj igra predstavljala borbu riječima, mislim da bih mogao biti dobar u tome, no to nije to. Lako se možete izgubiti u tome svemu, izgubiti fokus jer se počnete osjećati kao da radite dva posla umjesto jednog."

Adesanya se još uvijek nije izjasnio o borbi protiv Whittakera, čak nije niti prokomentirao njegovu pobjedu nad Jaredom Cannonierom, kojeg je već vidio kao svog idućeg protivnika. Samo je kratko nakon borbe na Twitteru ostavio komentar kako mu je žao što se borba protiv Cannonier trenutno neće dogoditi.

Opcija za Adesanyu je i odlazak u polutešku kategoriju, gdje mu je Jan Blachowicz ponudio napad na titulu. No, vjerujemo kako veliki broj fanova želi vidjeti revanš protiv Whittakera. On je svojim izvedbama protiv Darrena Tilla i Cannoniera to svakako zaslužio.

Linker
24. travanj 2024 13:11