UFC

Romero u detalje prepričao pregovore koji su rezultirali njegovim izbacivanjem iz UFC-a

Yoel Romero
 Instagram
Sada smo konačno saznali koja je to imena Yoel odbio, a koja tražio od UFC-a

Bivši UFC-ov izazivač Yoel Romero progovorio je o neočekivanom prekidu suradnje s vodećom svjetskom MMA promocijom.

Kubanski veteran više od sedam godina proveo je kao član UFC-ovog rostera. Slavnoj američkoj promociji priključio se davne 2013. godine, a u Octagonu je upisao devet pobjeda i četiri poraza.

Posljednjih je godina bio jedan od najboljih boraca srednje kategorije, a po dva je puta imao dogovoren meč za privremeni, ali i onaj 'pravi' pojas. Tri je puta u najvećim borbama svoje karijere gubio, a onaj jedan put kad je pobijedio Lukea Rockholda, do privremene titule nije došao jer je dan uoči meča na vaganju premašio dozvoljenu granicu.

"Prije svega, bilo je to nešto potpuno neočekivano", rekao je Romero ESPN-u objašnjavajući UFC-ovu odluku.

New York - NY - 12/11/2016 - UFC 205 -  Chris
Jason Silva/AGIF/AFP
Yoel Romero

"Već sam bio u jakom treningu i pripremao sam se. Već smo i razmišljali o borbi u siječnju ili veljači. Opcije su bile i srednja i poluteška. Gledali smo prema borbama s TOP 3 borca u tim kategorijama. To su i moji menadžeri objasnili UFC-u", započeo je Romero svoju priču pa nastavio:

"Htjeli su da se borim s Uriahom Hallom ili Derekom Brunsonom, no mi smo im okasnili da to za mene nema smisla. Nema smisla da se borim s tim mladićima. Imali smo ideju koju smo naganjali - svjetsku titulu. A obzirom na to kako smo trenirali i radili, znali smo da nas jedna ili dvije borbe dijele do napada na pojas. Naše mišljenje je bilo da su borbe s likovima iz stražnjeg dijela UFC-ovog rankinga korak unatrag, a ne unaprijed."

Bio je to onaj dio razgovora koji se odnosio na opcije u srednjoj, no Romero i njegov tim očito nisu uspjeli uvjeriti UFC pa su se tako u pregovorima okrenuli prema poluteškoj kategoriji. Ali ni tu nije došlo do dogovora...

"Moji menadžeri i UFC su se natezali i nikako se nisu uspijevali usuglasiti. U jednom su nam trenutku došli s ponudom za Johnnyja Walkera, ali u toj smo kategoriji htjeli pobjednika iz borbe 'Marrete' (Thiaga Santosa) i Glovera (Teixeire)... Moji su menadžeri u početku govorili da želimo Dominicka Reyesa, Teixeiru, 'Marretu' ili Anthonyja Smitha. I tako je trajala ta rasprava... Onda su me odjednom kontaktirali kako bi mi rekli da dogovor nije postignut i da će me otpustiti. To nisam očekivao. Trenirao sam s intenzitetom takvim da bih projurio kroz iduća dva protivnika, došao do revanša s Israelom Adesanyom i onda mu otkinuo glavu", prepričao je Romero koji s 43-godine na leđima svoju karijeru nastavlja kao Bellatorov poluteškaš.

Linker
20. travanj 2024 04:21