K1 i Boks

Roy Jones Jr.: 'Tyson je odgodio meč jer inače ne bi imao šanse protiv mene'

Roy Jones Jr.
 Instagram
Roy Jones Jr. otkrio je neke do sada nepoznate informacije o meču protiv Mikea Tysona

12. rujna bio je prvobitno planirani datum za meč Mikea Tysona i Roya Jonesa Jr., odnosno boksačku ekshibiciju koju će dvije legende sporta odraditi. No, nije dugo trebalo prije nego je termin pomaknut i to za čak 11 tjedana. Sad se čeka 29. studenog kad će se njih dvojica napokon sučeliti.

Tijekom gostovanja u podcastu Joea Rogana, Jones je otkrio kako je do promjene datuma došlo nakon što je on već prihvatio onaj prvi te kako ga se oko toga zapravo nije niti konzultiralo.

"Bilo je šest tjedana do meča, to je doslovno iza ugla. Tyson se dugo nije borio, a znao sam da se ja mogu pripremiti. Znao sam da mogu biti spremniji od njega jer je neaktivan puno duže nego ja. Šest tjedana, on je Mike Tyson te i dalje može udariti. Ali, šest tjedana, znao sam da se ne može pripremiti za to vrijeme", rekao je Jones, dodavši kako je razočaran time te da ne bi tako lako prihvatio meč i njegove uvjete da nije bila riječ o onom datumu. Još je dodao:

"No, nešto se dogodilo i promijenili su datum. Rekli su mi da su marketinški razlozi, no nisam im povjerovao. Imali smo 12. rujna, datum prije nego krene sezone američkog nogometa. Ljudi su bili kod kuće i nisu radili baš ništa. Oni su onda odjednom rekli da im treba vremena za doći do dodatne pažnje."

Rogan ga je nakon toga upitao stvara li kasniji datum kod njega neku sigurnost ili čak možda strah od Iron Mikea.

"Nije me strah Mikea Tysona, samo tvrdim da sa šest tjedana priprema ne bi imao nikakve šanse protiv mene. S 12 tjedana za pripremiti se ima svakako više šanse suprotstaviti mi se, no i dalje su one male", odgovorio mu je Jones.

Dodao je onda još jednu činjenicu, a to je da su promijenila pravila meča. Umjesto osam rundi po tri minute, borit će se svaku rundu jednu minutu kraće.

"Sad su rekli da ćemo se boriti osam rundi po dvije minute. To je također u njegovu korist, sve što smo dogovorili ide njemu u prilog. No, u ovom trenutku fanovi su uzbuđeni i zbog njih ne bih otkazivao meč. Također, Tyson i njegovi promotori bi me vjerojatno tužili. To mi se nikako ne isplati tako da ću odraditi meč po njihovim pravilima. No, morat ću sve raditi brže nego što sam očekivao", još je otkrio.

Jones u posljednje vrijeme često objavljuje snimke s treninga i mora se priznati kako svakim danom izgleda sve bolje. Za razliku od njega, Tyson je količinu svojih snimaka smanjio. Oni iz kolovoza su tada sve fanove ostavili bez teksta, no zbog njihovog kratkog trajanja je bilo jako teško zaključiti koliko realna situacija je u pitanju.

Linker
16. travanj 2024 04:42