AIBA potjerala boksačke suce s OI i tako licemjerno priznala sramotno suđenje!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 18.08.2016 10:25h Autor:

Screenshot

Svjetska boksačka organizacija (AIBA) je odlučila poslati kući određeni broj (6) sudaca u ringu i onih bodovnih zbog lošeg suđenja na Olimpijskim igrama koje je izazvalo međunarodni sportski skandal proteklih dana. Ovaj potez je stigao samo dan nakon što je Irac Michael Conlan vrlo burno reagirao nakon što je nepravedno izgubio dvoboj u bantam kategoriji i tako se oprostio od mogućnosti da u Brazilu osvoji medalju.

“Neki suci u ringu i bodovni suci više neće suditi na Olimpijskim igrama u Riju 2016”, poručili su iz AIBA-e dodavši da je od 239 dvoboja u Brazilu tek nekoliko bilo diskutabilno.

“AIBA se neće bježati od svojih odgovornosti i potpunosti je predana uvijek djelovati u punom interesu boksača”, dodali su u izjavi povodom svog poteza te zaključili:

“Olimpijske igre su sam vrh svijeta sporta, a boks je dio te obitelje još od 1904. Krucijalno je da AIBA čvrsto stoji uz svoja načela koja podrazumijevaju poštovanje, fair play i izvrsnost. I dalje ćemo se zalagati za ispravan i transparentan sport.”

Nije poznato koji su suci odstranjeni, odnosno u kojim su mečevima dijelili pravdu. Mala je to utjeha brojnim boksačima kojima je ukraden olimpijski san za koji su dali sve što su imali. Dakako, rezultati se neće mijenjati.

Kazahstanac Levit je besramno pokraden u finalu kategorije do 91 kilogram, a medalja je poklonjena Rusu Tischenku. Sramotnu odluku smo gledali i u dvoboju Rumunja Nistora koji je poražen unatoč tome što je dva puta rušio svog protivnika izgubio taj meč, a i naš Hrvoje Sep nije zaslužio izaći iz ringa pognute glave nakon dvoboja osmine finala.

Kasno je sada za ispravljanje takvih nepravdi…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI