Bivši Mayweatherov protivnik prebio članove komisije jer mu nisu izdali licencu: Uništili ste mi život!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 02.08.2016 14:16h Autor:

Phillip Ndou

Boksač Phillip “The Time Bomb” Ndou (37-5, 34 KO) navodno je fizički napao četiri dužnosnika Boksačke komisije Južne Afrike nakon što mu je ista odbila izdati licencu za nastup.

Svojedobni protivnik Floyda Mayweathera trebao se obračunati s Malawijem Chimwemweom Chiotchom, međutim komisija je 39-godišnjem Južnoafrikancu odbila izdati licencu iz zdravstvenih razloga.

No to nije spriječilo Ndoua da se pojavi na službenom vaganju i počne tući jednog od dužnosnika, nakon čega su ostali članovi komisije intervenirali da bi i oni zadobili udarce od očito ljutitog boksača.

” Čuo sam da je taj dan već dvaput tražio članove komisije. Zatim je došao na vaganje s tradicionalnim južnoafričkim oružjem(knobkerrie). Psovao je i derao se na mene. Rekao je da smo mu odbijanjem licence uništili život. Rekao je da će me prebiti i da Komisija ne može poduzeti ništa jer nema licencu. Zatim me prebio kao što je i obećao…”, rekao je napadnuti Archie Nyingwa.

Ndou je u veljači poražen tehničkim nokautom od  Ntuthukoa Memelae i Komisija je odbila izdati licencu na preporuku doktora koji su radili na tom eventu.

Boksač i njegov kamp su se ispričali zbog incidenta, ali Komisija ne prihvaća ispriku te će provesti disciplinske mjere, a trojica napadnutih dužnosnika prijavili su slučaj policiji tako Ndouu prijeti i moguće vrijeme u zatvoru.

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI