Genady Golovkin: Pobijedit ću Murraya i vratit se u svibnju

K1 / Boks 20.02.2015 18:37h Autor:

Genady Golovkin

Sutra će, u Monte Carlu, svoj naslov svjetskog boksačkog prvaka u srednjoj kategoriji braniti Gennady Golovkin. Smatra kako mu je Martin Murray najteži protivnik do sad, no ne sumnja u svoju pobjedu.

Monte Carlo rijetko kad ima priliku ugostiti ovako velik boksački meč kao što je na rasporedu sutra. Najuvjerljiviji prvak svjetskog boksa ispred sebe ima Martina Murraya, a zanimljivo je čuti razmišljanje koliko mu ta borba znači te kakvi su planovi za ovu godinu.

"Apsolutno mi je važan meč, jer je prvi ove godine. Želim se boriti što češće, želim četiri borbe godišnje, ne samo zbog sebe, nego i zbog svog tima. Trebamo nastupe, a drago mi je što imam mečeve u raznim dijelovima svijeta", rekao je GGG.

Protivnik je težak, iskusan i opasan. Štoviše i stilski baš ne odgovara načinu na koji Gennady boksa. On je tog svjestan, automatski i oprezan, no zna što je ispred njega i kako treba do pobjede: "Murray je sigurno moj najteži protivnik do sada. Snažan je, visok i opasan. Izuzetno je pametan boksač, a i iskusan je, jer je već imao dvije borbe za titulu. Jako je dobar defenzivno i uvijek ide na odluku. Naravno da svi žele da nokautiram sve protivnike, no ovog puta to ne mogu obećati. Mogu samo najaviti pobjedu, a hoće li biti nokaut ili odluka, šanse su 50-50."

Nakon meča nema odmora, što je i potvrdio: "Želim novi meč već u svibnju, nemamo što čekati."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI