Golovkin nokautirao Murraya, obranio titule i došao do 32-0 uz 29 nokauta

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 22.02.2015 00:59h Autor:

Gennady Golovkin

Gennady Golovkin još je jednom potvrdio da je jedan od najboljih, najubojitijih i sigurno najuzbudljivijih boksača svijeta u ovom trenutku. Nakon jednog izuzetno jednosmjernog meča, savladao je Martina Murraya tehničkim nokautom u 11. rundi te tako obranio svoja tri pojasa svjetskog prvaka.

Gennady Gennadievich Golovkin, oliti skraćeno GGG, još je jednom obranio svoje WBO, WBC i IBO naslove svjetskog boksačkog prvaka u jednoj izuzetnoj maniri. Martin Murray jednostavno nije imao odgovora na nevjerojatnu tehniku i snagu koju je prezentirao kazahstanski boksač.

Prve tri runde nisu bile gledljive. Iako su mnogi najavljivali kako je upravo Murray najteži ispit za GGG-a do sada, on je krenuo s jednom izuzetno defenzivnom, neki bi čak rekli i kukavičkom, taktikom čvrstog garda te hvatanja u klinč, bez ijednog prezentiranja želje za ugrožavanjem Golovkina, ako zanemarimo nekoliko swingova iz kontre. Golovkin je u potpunosti kontrolirao situaciju, a onda je u četvrtoj rundi to počelo izgledati konkretnije.

Pronašao je put kroz Murrayev gard preko krošea u tijelo, koji su čak dva puta doveli do brojanja britanskom borcu. On je ipak izdržao, a u petoj rundi čak ulazi ipak malo otvorenije, no vrlo brzo ponovno biva uzdrman te se vraća svojoj taktici. Šestu rundu je Murray prezentirao svoj najbolji boks. Po prvi puta je počeo držati sredinu ringa, a u otvorenoj borbi navedenu te iduću rundu, moguće da je i dobio naklonost pokojeg suca.

No, onda se Murray vraća svojoj staroj taktici, a Golovkin je tad očigledno pobjesnio, pošto smo ga vidjeli u maniri kao nikad prije. Jednostavno je nasrnuo na Murraya, par puta ostavio otvoreno lice te dozvolio serije kratkih udaraca, sve u želji da njegov protivnik ipak prezentira neku želju za borbom. Jednako je tako nastavio i u devetoj rundi, koju je gotovo cijelu odradio bez garda, sa spuštenim rukama, traženjem prolaska do Murrayavog lica.

Zbog načina na koji je Golovkin ušao u desetu rundu, moglo bi se pretpostavljati da on gubi po sudačkim karticama, jer je način na koji je boksao bio ravan borcu koji je svjestan da je na bodove poražen te da mu samo prekid donosi pobjedu, no bio je zapravo samo željan 21. nokauta u nizu. Gennady je i dalje napadao, a kad se mislilo da će oba borca i dalje ostati na nogama, prvak pogađa desni kroše doslovno u posljednjoj sekundi i tu dolazi do još jednog brojanja već prilično izgubljenom Martinu Murrayu.

U 11. rundi je sve bilo gotovo nakon pola minute. Murray je stjeran u kut, Gennady je nastavio slati bombe prema njegovoj glavi i tijelu, a nakon što je Murray, pogođen desnim direktom, jednostavno klonuo, sudac je rekao da je dosta i dosudio kraj borbe te pobjedu Golovkina tehničkim nokautom.

Golovkin je tako ovog trenutka na profesionalnom skoru 32-0, uz 29 nokauta, a ovo mu je bila 21. nokaut pobjeda u nizu. Čak 17 od tih pobjeda bile su u borbama za titulu svjetskog prvaka te je iz tog razloga jasno zašto je Golovkin najuvjerljiviji svjetski prvak današnjeg boksa. Murrayu može ostati utjeha da je postao borac koji je najduže izdržao s Golovkinom u ringu (tri pobjeda na bodove bile su u mečevima na osam rundi).

Nakon meča Gennady nije htio prognozirati tko bi mu mogao biti idući protivnik, samo je još jednom ponovio ono što je već prije rekao, a to je kako želi novi meč u svibnju. Možda bi bilo vrijeme da gledamo superborbu i vjerojatni spektakl Golovkin vs. Cotto.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI