GGG ne reže kilograme: Mjesec dana prije meča, Golovkin pet kilograma lakši od Brooka

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 11.08.2016 20:10h Autor:

Golovkin vs. Brook

Odrađeno je predvaganje za meč Gennadya Golovkina i Kella Brooka, a zanimljivo je kako je prvak bio čak pet kilograma lakši od izazivača, koji je bio na dozvoljenoj granici.

Ta dozvoljena na granica, na ovom vaganju koje obavezno 30 dana prije održavanje meča, iznosi 80 kikograma, što je sedam i pol kilograma više nego što će morati zadovoljiti za točno mjesec dana, kad će biti odrađeno službeno vaganje, dan prije meča.

Golovkin je bio na kilaži na kakvoj je bio otprilike i prije svoja posljednja dva meča, protiv Davida Lemiuxa i Dominica Wadea. Odnosno, bio je na 74.8 kilograma te će do meča morati skinuti još samo 2.3 kilograma. To je znak da GGG gotovo sigurno ne radi “rezanje” kilograma, odnosno da u meč i ulazi s težinom koju izvaže dan ranije, što dodatno dokazuje koliko je on zapravo dobar, pokraj te svoje velike ubojitosti.

S druge strane, gore spomenuti Lemieux i Wade su također bili na sličnoj težini kao Brook te u meču vjerojatno par kilograma teži od prvaka. To im nije pomoglo, vidjet ćemo hoće li Kellu Brooku, koji u dosadašnjoj karijeri nije doživio poraz.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI