Oscar De La Hoya: Golovkin se može boriti protiv Canela iduće godine, ukoliko se urazumi

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 07.06.2018 00:38h Autor:

Canelo i De La Hoya

Oscar De La Hoya rekao je nešto više o tome kako su propali pregovori s Gennadyem Golovkinom te o kome kada bi se meč između njega i Canela Alvareza mogao dogoditi.

Ukratko, situacija je ta da se već neko vrijeme pregovaralo oko novog datuma, a tim koji predstavlja Golovkina je nakon svega odlučio tražiti podjelu zarade u ravnopravnom omjeru, odnosno 50-50. Timu koji predstavlja Meksikanca, odnosno De La Hoyi i ekipi, to nikako nije odgovaralo i nisu pristajali na to, da bi na kraju izašli iz pregovora i okrenuli se drugim opcijama, prije svega potencijalnom meču protiv Daniela Jacobsa.

Ukratko, ekipa iz Golden Boya nikako nije odustajala od svog zahtjeva za podjelu 65-35, što su iz Golovkinovog tima smatrali podcjenjivanjem, posebno nakon toga kako je izgledao prvi meč te nakon što je Canelo pao na dopingu testu, radi čega je otkazan revanš koji je bio dogovoren za 5. svibnja. Oscar De La Hoya smatra da nade u meč nisu izgubljene, no za ovu godinu je ta priča gotova.

“Ukoliko se GGG ikada urazumi, možemo ovaj meč ponovno dogovoriti iduće godine za Cindo de Mayo (meksički praznik 5. svibnja, kada se trebao održati i ovaj meč). Ja ću vam samo reći da za novac koji smo mu nudili za meč protiv Canela, on sada mora pobijediti pet ili šest protivnika. Mi smo na kraju jednostavno otišli dalje jer ne možemo prihvatiti njegove uvjete”, rekao je De La Hoya.

Ekipa koja stoji iza Canela je uvjerena kako popularnost njihovog boksača nije pala nakon posljednjih događanja te kako i dalje imaju pravo tražiti takvu raspodjelu novca pa čak i pokraj toga što većina fanova smatra da je Golovkin trebao odnijeti pobjedu u prvom meču. U svakom slučaju, ne možemo znati dok ne vidimo kakve će uspjehe ostvariti idući mečevi njih dvojice, neovisno o tome protiv koga se na kraju koji bude borio.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI