Radi li nezaustavljivi Golovkin pogrešku pred najveći izazov svoje dosadašnje karijere?

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 16.03.2017 12:42h Autor:

Gennady Golovkin

Iako je Gennady Golovkin (36-0) oduvijek pripadao skupini manjih boraca srednje kategorije, mnogi su se iznenadili rezultatima koji dolaze s WBC-ovih probnih vaganja.

Naime, probna vaganja su uobičajena praksa pred okršaje za WBC-ove titule te su dosad za susret Kazahstanaca razornih udaraca i Daniela Jacobsa (32-1) odrađene već dvije provjere, a na istima se Gennady pojavio osjetno lakši od svog izazivača.

Na vaganju održanom 30 dana uoči meča, Golovkin je izvagao 74,9 kilograma (165,1 lbs), dok je vaga za Amerikanca nadimka “Miracle Man” tog dana pokazala 79,3 kilograma (174,8 lbs). Drugi korak bila je provjera u terminu koji je označio da nas do borbe dijeli tjedan dana. I tu je razlika između elitnih boksača bila osjetna. Kod GGG-a su se brojke zaustavile na 73,5 kilograma (162 lbs), a kod Jacobsa na 76,1 (167,8 lbs).

Zanimljiv podatak otkrio je i Golovkinov trener Abel Sanchez koji tvrdi da je njegov borac u treninge za obranu WBA (Super), WBC, IBF i IBO pojaseva ušao sa svega 77,1 kilograma (170 lbs), što je ipak manje od njegove uobičajene kilaže u tom periodu.

Dok neki ovaj potez pozdravljaju i vide ga kao dio taktike u kojoj će kazahstanski borac sve podrediti brzini, drugi upozoravaju da se radi o pogrešci jer, uz prednost u visini (183 cm vs. 179 cm) i dosegu (185 cm vs. 178 cm), Jacobs bi po nekim procjenama ove subote u Madison Square Gardenu mogao imati i čak sedam kilograma viška u odnosu na aktualnog prvaka.

Također, postavlja se i pitanje kako će se sve to odraziti na snagu Golovkinovih udaraca, odnosno na njegovo najopasnije oružje kojim je čak 33 puta u profesionalnoj karijeri skratio muke bodovnim sucima.

Za konačni sud najbolje je pričekati subotu…

Službeno vaganje očekuje nas tijekom sutrašnjeg dana, a kako bi dodatno ušli u atmosferu ovog sjajnog dvoboja slobodno bacite pogled na video zapise iz nastavka članka.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI