Vrtoglave cijene ulaznica za meč Mayweather vs. Pacquiao – najjeftinije karte čak 3800 dolara?!

K1 / BoksIZDVOJENA VIJEST 24.02.2015 10:52h Autor:

Pacquiao vs. Mayweather

Vijest da će se 2. svibnja konačno održati dugo priželjkivani meč Floyd Mayweather Jr. vs. Manny Pacquiao razveselila je sve ljubitelje boksa koji će konačno saznati tko je bolji od ove dvojice boksača.

Meč je to od kojeg svi puno očekuju, ali očekuje se i ogromna zarada. Nije sporno da će ovo biti meč u kojem će se zavrtjeti najveći novac u povijesti boksa. Zarade boksača vrtoglavih su razmjera i govori se da će Mayweather i Pacquiao zajedno zaraditi oko 200 milijuna dolara. Veći dio od tog unosnog kolača pripast će Mayweatheru, a riječ je o 120 milijuna te će i dalje ostati najbolje plaćeni sportaš na svijetu i tu će granicu podići na neku novu razinu.

U boksu se oduvijek vrtio ogroman novac i zarade od prava na prijenose te pay-per-view nemjerljive su s bilo kojim drugim sportom. Za ovaj će meč i cijena PPV-a porasti s 50 na 90 dolara te će i u tom pogledu biti srušen rekord. Kad su same ulaznice u pitanju nagađa se da će se njihova cijena kretati od 1000 pa do 4000 dolara što će srušiti još jedan rekord. Magazin Forbes je čak objavio da najjeftinije ulaznica koje se prodaju preko posrednika iznose oko 3800 dolara. Oni koji žele borbu vidjeti uz ring morat će izdvojiti 65 tisuću dolara. Novinar ESPN-a Dan Rafael je procijenio da bi se tek 1000 karata moglo naći u prodaji dok će ostatak pripasti odabranima. To su poslovni partneri te stalni klijenti hotela i kasina MGM Grand. Mjesta uz ring trebali bi dobit oni koji su spremni kockati uz ulog od najmanje 250 tisuća dolara za vrijeme vikenda kad se borba održava.

Dakle, ovog puta neće presuditi isključivo novac da bi se došlo do ulaznice i svjedočilo ovom meču već će se morati proći žestoka selekciju. Vidjet ćemo tko će biti sretnici koji će u MGM Gardenu 2. svibnja uživo svjedočiti ovom meču.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI