Fedorov menadžer uzvratio: Roganove optužbe su neutemeljene gluposti!

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 28.02.2015 14:45h Autor:

Fedor i Finkelchtein

UFC-ov komentator, Joe Rogan, je prije nekoliko dana u svom podcastu izjavio kako postoji velika mogućnost da je Fedor Emelianenko koristio steroide. Tu izjavu je potkrijepio činjenicom da je bivši Prideov prvak 2003. u meču s Fujitom izgledao fizički veće nego 2011. u borbi s "Bigfoot" Silvom, a sada se u priču umiješao i Fedorov menadžer, Vadim Finkelchtein.

Steroidi su glavna tema MMA svijeta nakon što je bivši UFC-ov prvak srednje kategorije, Anderson Silva, pao na nenajavljenom doping testu zbog korištenja dva steroida. Često je Silva stavljan u isti kontekst kao i umirovljeni Fedor kao najbolji MMA borac svih vremena. Emelianenko upravo taj Andersonov pad naziva "pljuskom".

"Rogan voli raditi takve 'PR skandale'," izjavio je Emelianenko za MMAmania.com. "Kao i uvijek sam spreman na testiranje. Uvijek sam bio i uvijek ću biti čist. Svi misle da nije bilo dopinga jer su borci bili negativni na steroide. Naravno da mi je ta misao prošla glavom. Pretpostavke su napravljene i mi je to i dalo snagu da se borim s likovima koji su koristili nešto dok sam ja u ringu koristio sav naporan rad i treninge kako bih postao bolji borac i zbog tog, uz Božju pomoć, sam bio sposoban pobijediti svoje protivnike bez obzira jesu li nešto uzimali."

Mnogi fanovi smatraju kako je ovaj potez zapravo skretanje pažnje s problema koji potresa UFC. Najbolji način za to je okrivljivanje MMA legende i jednog od najboljih boraca svih vremena kako bi se prikazalo da je Fedor, isto kao i Anderson Silva, koristio steroide kako bi postao jedan od najboljih.

"Vrlo je uznemirujuće znati da je sportaš takvog levela posrnuo ka steroidima kako bi poboljšao svoju izvedbu. To je pljuska ovom sportu i sportašima. Mislim da bi sportaši trebali ovisiti samo o svojim sposobnostima, uloženom radu i iskustvima, a ne pribjegavati drogama koje će im skratiti taj put do uspjeha. Najvažnije je da sportaš ostane vjeran sebi i svojim navijačima zbog kojih je to što jest."

U petak se oglasio i Vadim Finkelchtein, Fedorov menadžer i predsjednik MMA organizacije, M-1 Global.

"Fedor nikad nije koristio steroide. Takve optužbe su neutemeljene i glupe."

"U to se možete uvjeriti ako pogledate oblik njegovog tijela. Emelianenko nikad nije bio na dijeti jer to nije bilo popularno u to vrijeme," izjavio je Finkelchtein.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI