Nekoć najveća UFC-ova nada svoj novi dom pronašao u LFA promociji

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 14.06.2018 10:24h Autor:

Erick Silva

Nekoć jedan od najvećih talenata UFC-ove velter divizije, Erick Silva, debitirat će u svojoj novoj promociji Legacy Fighting Allianceu 30. srpnja. Protivnik u glavnoj borbi LFA 45 priredbe, koja se održava u Morongo Casinu u Cabazonu, će mu biti Nick Barnes.

Ugovor 33-godišnjeg Brazilca s elitnom promocijom je istekao nakon njegovog poraza od Jordana Meina prošlog prosinca. Kao slobodan borac se ponudio tržištu te je pregovarao s nekoliko promocija prije nego što je u srijedu objavio kako je stigao do dogovora s američkim LFA.

Kada je u kolovozu 2011. debitirao za UFC, Silva je bio smatran budućim “contenderom” u velter kategoriji, ali i vjerojatnim budućim prvakom. No, nakon solidnog početka, posljednjih godina je upao u veliku rezultatsku krizu pa je konačnih 15 UFC mečeva odradio s negativnim “scoreom” od samo 7-8. Poražen je u četiri od posljednjih pet mečeva.

Mnogi smatraju da je Silvina karijera krenula nizbrdo pojavljivanjem USADA-e i strožih testova na nedopuštena sredstva. Svoje tvrdnje baziraju na velikoj razlici u fizičkom izgledu Silve prije i poslije USADA-e.

Njegov protivnik Nick Barnes (12-3) je u posljednjem meču poražen od Curtisa Millendera na LFA 30 priredbi u siječnju.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI