Nokaut dana: Bizot "zaplesao" za prvu veliku pobjedu Željka Mavrovića (VIDEO)

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 17.02.2015 15:55h Autor:

screenshot

U svojoj prije svega uspješnoj karijeri, Željko Mavrović imao je sjajnih predstava, no ona koja je hrvatskim ljubiteljima boksa ostala u dugotrajnoj memoriji sigurno je nokaut protiv Christopha Bizota, kojim je Mavrović postao europski teškaški prvak.

Nećemo pogriješiti ako kažemo da je upravu ovaj meč bio ključan u Mavrovićevoj karijeri. Nakon što se iskristalizirao kao najbolji teškaš u njemačkim ringovima, 'Šaka sa srednjaka' je dobio priliku doći do prvog respektabilnog pojasa. No, nije imao lak posao, s druge strane stajao je favorizirani Francuz Christophe Bizot, na domaćem terenu, u oblasti Hauts-de-Seine. 

No, meč koji se održao u travnju 1995. godine je bio izuzetno jednosmjeran, a Mavrović je pokazao zašto je bio toliko dobar i ovaj meč je jedna od najboljih prezentacija njegove tehnike i boksačke inteligencije. Deset rundi je skupljao bodove, dok je Bizot bio podosta razmahan, no neučinkovit.

Šlag na tortu ove cijele predstave dogodio se krajem 11. runde. Mavrović je dočekao Bizota, koji je znajući da gubi po bodovima bio sve agresivniji, i pogodio ga desnim krošeom, a francuski borac je doslovno zaplesao. Mavrović je osvojio EBU pojas, koji je još nebrojeno puta nakon toga obranio (također još jednom protiv Bizota), no ovaj nokaut će zavijek ostati kao jedan od najimpresivnijih trenutaka njegove karijere.

*nokaut se u videu nalazi nakon 39. minute*

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI