Rizin objavio još pet imena za Grand Prix turnir na kojem nastupa Cro Cop

Ostale vijestiIZDVOJENA VIJEST 02.08.2016 19:12h Autor:

Rizin

Poznato je ukupno osam imena sudionika Rizinovog Grand Prixa na kojem nastupaju Mirko Filipović i Wanderlei Silva. Do tog se broja došla nakon što smo danas saznali još petoricu.

Još je zajedno s Filipovićem i Silvom potvrđen nastup Kazuyukia Fujite, a sad je pridodao još pet boraca. Fujita je čak saznao i svog protivnika, a to će biti japanski sumo hrvač Baruto Kaito, koji je do sada nastupio u dvije MMA borbe i to uspješno.

Jedan od onih koji će pretendirati na titulu sigurno je finalist prošlog Rizin turnira, Jiri Prochaska, a zanimljivo ime je i norveški teškaš Kenneth Bergh. Zanimljivo, Bergh je bio sudionik 23. sezone Ultimate Fightera, no ispao je u prvom krugu, odnosno kvalifikacijskoj borbi. Njegov protivnik je također poznat, a to je Teodoras Aukstuolis, koji ne na prošlom Rizin turniru prošao prvi krug, da bi onda bio poražen od kasnijeg pobjednika Muhammeda Lawala. U travnju je savladao Jaideepa Singha, kopjeg smo upoznali kao protivnika Fedora Emelianenka.

Posljednji potvrđeni sudionik je Amir Aliakbari, Iranac jako dobar poznat ljubiteljima hrvanja, koji je već ranije bio spominjan u vezi s UFC-om. Ovaj 28-godišnjak osvojio je zlato na svjetskom prvenstvu 2010. godine u Moskvi, a to ponovio i tri godine kasnije, no vrlo brzo mu je medalja oduzeta te je trajno diskvalificiran iz sporta, nakon drugog pada na doping testu. Zbog prvog pozitivnog doping testa je godinu dana ranije propustio olimpijske igre u Londonu. Što se tiče MMA karijere, Aliakbari je član AKA tima, ali njihove podružnice na Tajlandu, gdje je ujedno i trener hrvanja ostalim borcima. Do sada ima dva nastupa i dvije nokaut pobjede.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI