Američki mediji špekuliraju: Ovo bi mogao biti kraj karijere i za Silvu, ali i za Diaza!

UFCIZDVOJENA VIJEST 04.02.2015 08:51h Autor:

Diaz vs. Silva

Uz Andersona Silvu koji je pao na "nenajavljenom doping testu" koji je prethodio UFC-u 183, niti Nick Diaz nije osvjetlao obraz tog "mega meča" koji smo pratili proteklog vikenda. Silvin protivnik je, naime, bio pozitivan na marihuanu prilikom redovitog testiranja nakon dvoboja.

>Strahota: Anderson Silva pao na doping testu, Diaz pao na testu za marihuanu!

S obzirom da borac ne smije u svom tijelu imati prisustvo THC-a u trenutku izlaska u borilište, Atletska Komisija Nevade smatra da i Diaz nije zadovoljio te su obojica boraca zapravo "uhvaćeni s prstima u pekmezu".

Nakon što je Atletska Komisija objavila rezultat testa i obavijestila UFC, oglasio se i UFC službenim priopćenjem…

"UFC je obaviješten od strane Atletske Komisije Nevade da je Nick Diaz pao na testu za marihuanu nakon svog dvoboja na UFC-u 183 protiv Andersona Silve održanom 31. siječnja. UFC ima vrlo čvrstu politiku protiv uporabe bilo kakve ilegalne supstance ili supstanci koji mogu podići performanse sportaša. Zbog ovih rezultata Diaza smo informirali da je prekršio Kod ponašanja UFC-ovih boraca. UFC će potpuno poštovati odluku Komisije te iščekujemo saslušanje 17. veljače", stoji u priopćenju.

Ovo je čak treći put da Diaz pada na testu za marihuanu. Prvi put 2007. nakon meča protiv Takanorija Gomija. Tada je suspendiran na šest mjeseci. Drugi put se to dogodilo 2012. godine nakon dvoboja protiv Carlosa Condita. S obzirom na ponavljanje "nedjela" ovaj put je zaradio čak godinu dana suspenzije. Bit će zanimljivo vidjeti kako će sada proći borac koji je za ovaj dvoboj utržio čak pola milijuna dolara. Članovi Komisije zasigurno neće biti blagonakloni prema sportašu koji treći put krši isto pravilo.

Vrlo je izvjesno da će i Diaz, ali i Silva, biti privremeno suspendirani sve do prvog inicijalnog saslušanja ispred Komisije zakazanog za 17. veljače. Disciplinska pojedinačna saslušanja svakog od boraca bi se vjerojatno mogla dogoditi tek u ožujku ili travnju. S obzirom na Silvinu dob, ali i činjenicu da je ovo već treći put da Diaz pada na istom testu, američki mediji ističu da bi ovo mogao vrlo vjerojatno biti i kraj karijere za obojicu. Sasvim je izvjesna duga suspenzija za svakog od boraca, ali i visoke novčane kazne. U svakom slučaju  ishod dvoboja bi se trebao preinačiti u "No Contest" što će se vjerojatno napraviti u vrlo skorom periodu. Bit će zanimljivo vidjeti i što će se dogoditi s visokim premijama koje su utržili. Brazilac je zaradio 800 tisuća, a Diaz 500 tisuća dolara.

Nematerijalna šteta za samu promociju je neopisiva. Jedan od uzora MMA svijeta je osramotio sport, ali i svoju promociju upravo u trenutku kada druga UFC ikona, Jon Jones, muku muči s kokainskim skandalom. Čitav svijet čeka reakciju Dane Whitea…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI