Anthony Pettis uspješno debitirao do 66 kg: Gledam prema pojasu prvaka, to je moj cilj u perolakoj

UFCIZDVOJENA VIJEST 28.08.2016 12:27h Autor:

Anthony Pettis

Uspješan debi Anthonya Pettisa u perolakoj kategoriji sigurno znači veliki zaokret u karijeri bivšeg prvaka. Osim što je savladao visoko rangiranog borca, automatski je prekinuo niz od tri poraza i vratio se među ozbiljne kandidate za vrh.

Osim što je pobjeda nad Charlesom Oliveirom sama po sebi izuzetno vrijedna, način na koji je Pettis savladao Brazilca samo dodatno poboljšava cijeli dojam. O tome koliko je Oliveira dobar i opasan nešto je rekao i on:

“Bilo je to sjajna borba, a on se potvrdio kao jako težak protivnik. Pamtim detalj iz prve runde kad sam ga pogodio desnom rukom, a nakon toga i kickom u tijelo. Vidio sam da su mu se oči iskrenule te sam krenuo završiti borbu, ali on je izdržao i vratio se u borbu.”

Oliveira je zapravo bio protivnik kojeg je sam odabrao, budući da su svi ostali rangirani borci bili zauzeti. Iako mu je pobjeda bila imperativ, nije tražio lakši put da bi došao do nje:

“Ja se ne borim protiv lakih protivnika. Pogledajte i moje tri posljednje borbe koje sam izgubio, koji su protivnici bili u pitanju. Ja ne tražim lake borbe, tu sam da se borim i da se nadmećem s najboljima na svijetu. Zato sam i odabrao ovu borbu, htio sam borca koji je tako visoko rangiran.”

Bila je to Pettisu prva borba do 66 kilograma te je ostavio dobar dojam. Nije se vidjelo previše razlike između njegovih najboljih nastupa iz vremena kad je bio prvak. A to je upravo ambicija koja mu se nakon ovakvog nastupa vratila:

“Osjećao sam se izuzetno snažan, kao da sam dobio dodatnu energiju, brzinu i preciznost. Niti skidanje kilograma nije bilo toliko teško i moram priznati da se jako dobro osjećam u ovoj kategoriji. No, morati ću u kampu odraditi još jedno skidanje na 66 kilograma, moram promijeniti neke stvari. Ovo mi je bilo prvi put i koliko god da sam se dobro osjećao, u drugoj sam rundi osjetio umor. Imam cilj koji sam si zacrtao. Ostajem u ovom kategoriji i idem po pojas, želim postati treći borac koji je osvajao naslov u dvije kategorije. Moj je glavni cilj uvijek se boriti protiv najboljih na svijetu.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI