Atletska Komisija svjesna kardinalne pogreške Yamasakija, ali "ne mogu" Faberu uzeti pobjedu!

UFC 18.02.2015 11:56h Autor:

Faber i Rivera

Urijah Faber i Francisco Rivera su se borili na UFC-u 181 te je Faber ostvario pobjedu ponajviše zbog greške suca Marija Yamasakija koji nije vidio Faberov ubod u Riverino oko nakon čega je Amerikanac završio protivnika s "bulldog" gušenjem. Čelnici Atletske Komisije Nevade (AKN) su izjavili kako su bespomoćni po pitanju preinačenja Urijahove pobjede u "No Contest".

Razlog toj odluci je Yamasakijev propust koji vidio prekršaj niti je zbog toga mogao djelovati.

"Rekao bih da smo bespomoćni promijeniti odluku," izjavio je povjerenik Skip Avansino.

Yamasaki je izjavio kako nije vidio prekršaj. Zbog toga, AKN po propisima nije imao pravo promijeniti odluku. Odluka se može promijeniti jedino ako sudac krivo iskoristi neko pravilo. Sudac Mario nije mogao iskoristiti instant ponovljeni snimak tog trenutka jer se on koristi ako se borba zaustavi odmah nakon počinjenog prekršaja.

Komisija se povela tim pravilom, tako da je ostala pobjeda za Fabera i poraz za Riveru.

AKN je ostavio prostora za bolju upotrebu instant ponovljenog snimka u budućnosti. Faber je bio na telefonskoj vezi tijekom sastanka koji je održan u utorak te je upitao koliko se dugo instant ponovljeni snimak koristi u ovom sportu. Dobio je odgovor da se koristi od 2007. Povjerenik Bill Brady je dodao kako je u sedam godina njegovog rada kao povjerenika  samo jedan put upotrebljen instant ponovljeni snimak i to u boksačkom meču.

Rivera (10-4-1 NC) je dobro izgledao u meču s Faberom. Mnogi su mislili kako će pobijediti. Sada ima dva poraza za redom u UFC-ovoj bantam diviziji.

Faber (32-7) je jedan od najpopularnijih boraca nižih težinskih klasa ikad. Trenutno je na nizu od dvije pobjede. 16. svibnja će se boriti s Frenkijem Edgarom na UFC Fight Nightu 66 u Manili.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI