Bader misli da je napokon spreman za pojas

UFCIZDVOJENA VIJEST 14.08.2014 21:12h Autor:

Ryan Bader

Ryan Bader po drugi put u karijeri nastupa u glavnoj borbi nekog eventa, a vjeruje kako je, nakon šest godina unutar UFC-a, napokon spreman za napad na naslov prvaka.

Prošlo je više od tri godine otkako je Ryan Bader (17-4, 10-4 u UFC-u) bio nadomak napada na naslov UFC-ovog prvaka. No, tad je Jon Jones bio bolji, počela je njegova era, a Bader je, nakon neočekivanog poraza od Tita Ortiza, ispao iz prvog plana kandidata za titulu. Sada, s tri pobjede u posljednje četiri borbe, vjeruje kako je spreman napasti sam vrh, a prvi korak je borba protiv Ovince St. Preuxa u subotu.

"Kada pogledam u prošlost, mislim da nisam bio spreman. Bila je to dobra prilika i bilo bi super da sam napao titulu, no da sam imao tu borbu, ne bi to bilo u pravo vrijeme, jer nisam bio borac kakav bih želio biti. Mislim kako je sad došlo moje vrijeme", rekao je Bader, koji je prošli mjesec napunio 31 godinu.

Također, Bader vjeruje da ga je nekih poraza koštala želja da se iskaže fanovima. To je objasnio ovako: "Kada pogledam sve moje borbe, gdje sam hrvao, tamo sam pobijedio. Pogledajte borbe protiv Tita, Machide i Glovera, s njima sam pokušao stajati i izmjenjivati udarce, a na kraju sam ih samo pokušavao izbjegavati, bez da sam i pokušao napasti. Tako izgledam kada se nađem u problemima. No, kad kombiniram sve vještine, kao u svojim posljednjim borbama, onda dolaze i pobjede."

Sad slijedi borba protiv Ovince St. Preuxa, kojom bi Bader, koji se trenutno nalazi na devetom mjestu UFC-ove ljestvice, mogao puno dobiti. "Mislim kako bi trebala biti dobra i zanimljiva borba, odnosno kada pogledam i usporedim naše stilove, to izgleda jako dobro. I obojica želimo isto, iza sebe imamo dobre pobjede i želimo na jedan još viši nivo", dodao je još Ryan.

Ukoliko dođe do pobjede, Bader vjeruje da zna što slijedi: "Ako pobijedim Ovincea, mislim kako ću se boriti s nekim Top 5 ili čak Top 3 borcem, tj. mogao bih biti na jednu borbu od titule. A to je ono što želim, želim probati postati UFC prvak."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI