Benson Henderson iznenađen zašto Donald Cerrone dobiva toliko "on short notice" mečeva

UFCIZDVOJENA VIJEST 06.02.2015 18:59h Autor:

Benson Hendreson

Bivši prvak UFC-ove lake kategorije, Benson Henderson, je mnogo puta tražio od matchmakera Joea Silve da ga ubaci u mečeve koji su kratko prije održavanja ostali bez jednog borca, ali je svaki put angažmane u takvim mečevima dobivao njegov prijatelj Donald "Kauboj" Cerrone.

UFC-ov matchmaker je ovaj put ispunio Bensonu želju i stavio ga naslovnu borbu UFC Fight Nighta 60 protiv Brandona Thatcha te će ovo Hendersonu biti debi u velter kategoriji.

Benson je za Bleacher Report objasnio kako je uvijek Cerrone dobivao "on short notice" pozivnicu za mečeve, iako je više puta naglasio kako i on želi isto.

"Tijekom posljednjih nekoliko godina sam mnogo puta pitao UFC da mi daju on short notice mečeve i uvijek sam bio iznenađen kako je Kauboj dobivao takve mečeve," rekao je Bendo. "Iznova i iznova sam pitao ima li kakva situacija gdje bih mogao uskočiti. Vidio bih da je netko ozlijeđen i odmah bi javio Dani Whiteu i Jeou Silvi da sam spreman uskočiti, a odgovor bi uvijek bio ne."

Henderson se, na UFC Fight Nightu 59, treći put borio s Corroneom i prvi put izgubio od svog starog znanca. Njihova borba u WEC organizaciji iz 2009. se smatra najboljom borbom u povijesti te organizacije.

"Rekao sam Silvi da bi mi bilo teško prihvatiti borbu u lakoj kategoriji kratko prije održavanja. Fizički bih mogao skinuti kilograme, ali ne bih dobro odradio meč. Ali ako treba uskočiti u meč u velter kategoriji, nema problema. Dugo sam razmišljao da se okušam u velteru i da vidim kako bi to ispalo i sad sam dobio priliku za to. Joe Silva mi je poslao poruku nekoliko borbi prije UFC-a 183 i pitao me koliko ozbiljno mislim o prihvaćanju borbe u velteru. Rekao sam mu da ću prihvatiti bilo što ponudi.

Nisam od onih likova koji samo pričaju u prazno," dodao je Benson. "Stojim iza svojih riječi. Joe mi je ponudio naslovnu borbu Fight Nighta 60 protiv Brandona Thatcha. Rekao sam: Cool. Učinimo to!"

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI