Benson Henderson objasnio na koji način namjerava ostati velteraš

UFCIZDVOJENA VIJEST 16.02.2015 14:52h Autor:

Benson Henderson

Zanimljivo je pitanje hoće li Benson Henderson ostati član velter kategorije, a nešto na tu temu rekao je i on sam. Štoviše iznio je jedan jako dobro razrađen plan za kvalitetno provesti tu odluku.

"Nisam veliki pobornik situacije da manji borci odlaze u više divizije, gdje realno ne pripadaju, no mora se priznati kako je Benson Henderson bio sjajan. Primio je podosta teških udaraca, no isto tako je odradio nevjerojatnu borbu. Prihvatio je uči u kavez protiv puno većeg momka te izašao iz njega kao pobjednik. Hoće li on ostati velteraš, to je sve do njega, no ja mu nikako to ne mogu braniti niti bih mu rekao išta protiv toga". 

Tim je riječima Dana White prokomentirao nastup Bensona Hendersona protiv Brandona Thatcha te soluciju da bivši UFC i WEC prvak lake kategorije ostane još neko vrijeme u velteru.

Zapravo, Bendova situacija s tom kategorijom je zanimljiva. Nakon poraz od Dos Anjosa je najavio odlazak u velter, da bi onda prihvatio borbu protiv Eddiea Alvareza, na kraju se borio s Cerroneom te odmah nakon toga prihvatio velter borbu protiv Thatcha u vrlo kratko roku. Sad se postavlja pitanje hoće li se i dalje boriti do 77 kilograma težine.

"Osjećao sam se jako dobro, to moram priznati. Bilo je jako dobro uči u borbu bez rezanja kilograma, bez mučenja svog dijela. Gledajući što radimo tih dan ili dva, da nastavimo tako još dva ili tri dana uništili bi svoje tijelo možda i do smrti. Tako da, u tom pogledu je to sigurno velika promjena i stvarno je bilo neobično dobro odraditi vaganje, a da se ne osjećam potpuno prazno i iscijeđeno", rekao je Bendo te nastavio o mogućnostima ostanka:

"Boriti se i dalje na 77 kilograma težine bi sve to izuzetno olakšalo, no moram prvo provjeriti neke stvari. Ovo je bilo dosta na naglo i bez pravih priprema, pa moram provjeriti kako će sve biti. 77 kilograma je težina s kojom inače krećem u kamp. Ako uspijem postići da hodam s otprilike 82 kilograma, a da zadržim postotak tjelesne masnoće na 3-4 %, mislim da bih mogao biti odličan velteraš. Imam dosta posla da to postignem, no mogao bih probati."

Bivšem prvaku je ovo četvrta borba u posljednjih sedam mjeseci, no on nema namjeru stati: "Apsolutno preferiram ostati aktivan, jer je ovo sport gdje puno treniramo, jednostavno dajemo sve od sebe u dvorani i sjajno je kad to dobiješ priliku prezentirati. Želim ostati aktivan, to je sigurno."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI