Bisping i Hendo pressicom najavili okršaj u Manchesteru (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 20.08.2016 16:11h Autor:

Michael Bisping i Dan Henderson

Dan Henderson i Michael Bisping po prvi su se put našli prije svoje ugovorene borbe koja će se održati na UFC 204 eventu u Manchesteru.

Bispingu je odmah na početku postavljeno pitanje u vezi s njihovom prvom borbom koja se održala na UFC 100 eventu prije sedam godina. Ona je zapravo i razlog zašto Bisping svoju prvu obranu naslova ima protiv Dana Hendersona.

“Bilo je to davno, no gledao sam nedavno tu borbu i moram priznati da sam odradio užasno. Čestitam Danu Hendersonu, odradio je svoj posao, no kao što svi znamo, on je tu večer varao. Bio je na TRT terapiji, ali pogledajte ga sada, još uvijek se bori. Čovjek je naglo ozdravio. On i Vitor Belfort su dokazi uspjeha moderne znanosti. No, on je i dalje legenda sporta, ali njegova karijera je gotova. Bit će zadovoljstvo poslati ga nokautom u mirovinu.”

Zanimljivo je bilo pitanje o Chrisu Weidmanu, koji je nedavno izjavio kako ga je sramota što je Michael Bisping prvak njegove divizije. Britanac je na to našao jako dobar odgovor, usput ponudivši Weidmanu priliku da uskoro pokaže koliko je dobar.

“Mislim da bi se Chris Weidman trebao sramiti što je doživio poraz od Lukea Rockholda, borca kojeg sam ja nokautirao u dvije minute. Za čovjeka koji jako puno priča o Isusu, mislim da bi se Weidman trebao pogledati prvo u ogledalo jer ovih dana govori jako puno sranja. Neka pobijedi iduću borbu i dobit će svoju priliku, ne mora se brinuti.”

Henderson je još jednom upitan o tome da li mu je ovo uistinu posljednja borba, odnosno neće li imati želju jednom obraniti pojas ukoliko ga osvoji.

“Već sam rekao, neovisno o pobjedi ili porazu, ovo je moja posljednja borba. Nemam nikakvu želju nastaviti nakon toga, no idealan kraj moje karijere bio bi s pojasom prvaka.”

Nokaut sa UFC 100 eventa i danas je jedan od najpoznatijih u MMA povijesti, a mnogi smatraju kako je brutalan udarac koji je Bispinga dovršio zapravo bio osobne prirode, nakon svega što se dogodilo unutar Ultimate Fightera kojem su obojica bili treneri.

“Taj udarac niti prvi put nije bio ništa osobno. Ja sam samo slijedi i plan te se trudio da završim borbu. Bilo je situacija gdje nisam napravio nešto tako i borac se uspio oporaviti. Sve je to bilo samo da budem siguran kako će sudac prekinuti. To je priroda ovog sporta, nekad sam i ja završavao slično.”

Na kraju su se borci još sučelili, ali i sportski pozdravili. Koliko god tu bilo “trash talka”, Bisping ipak i dalje ostavlja dojam poštovanja prema svom protivniku. UFC 204 na rasporedu je 8. listopada, a tada ćemo vidjeti može li Bisping obraniti pojas te usput osvetiti najteži poraz svoje karijere.

Ispod teksta pogledajte o čemu se još govorili na pressici, kao i sučeljavanje na kraju nje.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI