Bivši Bellatorov izazivač lake kategorije pojačao UFC

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.08.2016 21:43h Autor:

Marcin Held

Novi član UFC-ove lake kategorije je Marcin Held. Ovaj 24-godišnji Poljak je mlad, ali vrlo iskusan borac, koji se krajem prošle godine borio za naslov Bellatorovog prvaka.

Marcin Held (22-4) je prošlog tjedna izjavio kako ne namjerava produžiti ugovor s Bellatorom, odnosno da se nada dolasku u UFC. Preko nekih MMA portala se otvoreno ponudio najboljoj svjetskoj promociji, da bi napokon dočekao ponudu te je danas neizmjerno sretan potpisao ugovor.

Inače je riječ o borcu velikog potencijala, koji je Bellatoru pristupio još 2011. godine, kao 19-godišnji borac. Ukupno je tamo odradio 14 borbi te upisao 11 pobjeda i tri poraza. Savladao je borce kao što su Phillip Nover, Derek Anderson, Patricky Freire i Alexander Sarvavsky, a bolji od njega bili su tek dva bivša prvaka, Michael Chandler i Will Brooks te Dave Jansen. Jansenu se za taj poraz osvetio u svojoj posljednjoj Bellator borbi, u svibnju ove godine.

Kruna njegove dosadašnje karijere bila je serija od šest pobjeda, koja ga je dovela do prilike napasti titulu prvaka. Bilo je to u studenom prošle godine, no Will Brooks je taktički odradio borbu, gdje je većinom hrvao te je tako obranio naslov sudačkom odlukom nakon pet rundi. Held je nakon borbe bio vrlo razočaran stilom koji je prvak koristio da bi ga uspio nadvladati.

Iako iza sebe ima već 26 borbi, riječ je o borci za koja većina smatra kako još ima jako puno neiskorištenog potencijala te da bi mogao biti jedan od najboljih na svijetu u godinama koje dolaze. UFC je tako napravio vrlo dobar potez njegovim angažmanom. Debi u oktogonu očekuje u roku naredna dva ili tri mjeseca.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI