Brendan Schaub: Navedite mi jedan dobar razlog zbog kojeg u UFC-u ne bih trebao uzimati steroide

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.02.2015 18:43h Autor:

Brendan Schaub

Sve više boraca u UFC-u pada zbog korištenja steroida. Sve više ljudi iz MMA svijeta daje svoje mišljenje. Većinom su to negativna mišljenja o dopingu. No, ovaj put imamo pozitivno mišljenje i to od Brendana Schauba.

Schaub je gostovao na emisiji "The fighter and the kid" u kojoj je izjavio da ne vidi razlog zbog kojih se doping u UFC-u ne bi trebao uzimati.

"Gledajte, volio bih čuti razlog zbog kojeg ne bih trebao uzimati steroide. Navedite mi jedan. Recimo da budem pozitivan na steroide. Recimo da sam mladić koji dolazi u UFC i upitam tatu: 'Tata, zašto ne mogu uzimati steroide?' Mogu li reći: 'Pa, nikad nećeš biti svjetski prvak.' To nije istina. Anderson Silva je svjetski prvak. 'Pa, nikad se nećeš boriti za titulu.' To nije istina.

Chael Sonnen je bio pozitivan na steroide pa se borio za titulu. 'Pa, nikad nećeš biti The Ultimate fighter trener.' To isto nije istina. Chael Sonnen i Anderson Silva su bili treneri. 'Pa, nikad nećeš nastupiti u main eventu.' Ne, nije istina. Alistair Overeem i Bigfoot Silva su bili u main eventu. 'Slušaj, mogao bi biti otpušten.' Ne, ne baš. Borci non stop padaju. ako je to varanje, svi ostali to rade i bivaju nagrađivani za to.

Znate što me živcira," nastavio je Brendan. "Nije da sam prvak. Nije da sam izgubio ili dobio neke velike borbe. Više to da ne postoji razlog zbog čega svi ne bi bili na steroidima. Recite mi jedan dobar razlog zbog kojeg ne bi trebali reći mladom borcu da se ne dopingira. Volio bih čuti dobar razlog. 'Pa, dobit ćeš kaznu od 3000$ i suspenziju od 6 ili 9 mjeseci.' Ionako se borim svako 6 mjeseci."

Schaub se dotakao i meča s Lavarom Johnsonom koji je pao doping testiranje zbog povišenog T/E omjera.

"Borio sam se s Lavarom Johnsonom. Na vaganju sam došao do Dane Whitea i rekao mu: 'Ovaj lik je na steroidima.' Smijali su se. Svi su govorili: 'Daj…' Vi to mene zezate? Lik je pun steroida. Može osvojiti Mr. Olympiju. Moj tim se smije. Ja se ne smijem. Ja se moram boriti s njim.

Tako da sam se borio s Lavarom. Nisam stajao s njim. Rušio sam ga iznova i iznova. Cijelo vrijeme sam ga držao dolje jer sam znao da je pun steroida. Nisam htio igrati tu igru. Primio sam dosta kritika zbog toga. Od kompanije, fanova, svih. 'Zašto nisi stajao i tukao se s njim?' Pa, ja sam čist, a ovom liku će mozak eksplodirati zbog steroida. Učinite sve jednakim u igri i ja ću biti Leonard Garcia teške divizije.

Anderson Silva je nekoliko puta pogodio Nicka Diaza i Nick će to kad tad osjetiti. Ne znamo koliko su bili jaki ti udarci, ali su sigurno jači kad je borac dopingiran nego kad je čist," rekao je Schaub.

Treba se zapitati ima li Brendan pravo.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI