Budući UFC-ovac Bilyal Makhov eliminiran u prvoj borbi olimpijskog hrvačkog turnira

UFC 21.08.2016 10:55h Autor:

Bilyal Makhov

Aktualni svjetski prvak slobodnim stilom u super teškoj kategoriji i budući UFC-ov teškaš, Bilyal Makhov, doživio je veliko razočaranje na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Ovaj glavni favorit za hrvačko zlato poražen je već u meču uvodne runde.

Mahkov, koji je prošle godine potpisao UFC ugovor te počeo trenirati u American Kickboxing Academyu s Cainom Velasquezom, Danielom Cormierom i Lukeom Rockholdom bio je glavni favorit na Olimpijskim igrama, nakon kojih je najavio početak svoje MMA karijere.

No, put prema zlatu koje nedostaje u hrvačkoj karijeri ovog 28-godišnjaka, zaustavljen je već na prvoj prepreci. Ruskog borca je već u kvalifikacijskoj rundi izbacio Alen Zasiejev iz Ukrajine, a kako je kasnije i on ispao, Makhov je ostao bez ikakvog odličja. Jednostavno, u meč je ušao previše opušteno te nije uspio kvalitetno poentirati protiv borca s odličnom taktikom.

Sad na Makhovu ostaje što prije ovo zaboraviti i u potpunosti se posvetiti MMA karijeri, gdje se od njega jako puno očekuje. Neki čak smatraju da ima potencijala postati prvak teške kategorije. Ukoliko ovo ne bude psihički djelovalo na njega u prevelikoj mjeri, sve je moguće, no ovakvo razočaranje u posljednjem nastupu u hrvačkoj karijeri nije lako zaboraviti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI