Cerrone najavio pobjedu i povratak u laku kategoriju: Dolazim po Alvareza!

UFCIZDVOJENA VIJEST 18.08.2016 20:10h Autor:

Donald Cerrone

Donald Cerrone odradit će svoju treću velter borbu u nizu, na UFC 202 protiv Ricka Storya. Ipak, kaže kako će u subotu za sada završiti njegova avantura do 77 kilograma. Uostalom, pojas lake kategorije drži borac kojeg je Kauboj savladao.

Borba Cerronea i Ricka Storya mogla bi biti vrlo zanimljiva. Rick nije borac koji će bježati od otvorenih izmjena, a to je upravo ono što i Kauboj voli. Ipak, čini se kako on o svom protivniku baš i nema neko najbolje mišljenje. Evo što je rekao i kako je prognozirao borbu:

“Rick je jednodimenzionalan borac i ima onaj mentalitet borca stare škole, pravi je brawler. Ima klasično hrvanje uz ogradu, no mislim da mu jiu jitsu ne postoji. Isto tako, udarački je tip borca koji ponavlja isti udarac i traži priliku da ga plasira. Ovo je jako dobra borba za mene, u kojoj ću moći pokazati koliko sam dobar. Mogu ga srušiti ako želim, mogu se potući s njim, stvari mogu birati kako ću odraditi ovu borbu. No, najradije bih stajao i potukao se, nije mi plan odvesti borbu dolje. Želim mu razbiti dupe!”

Cerrone nije u lakoj kategoriji nastupio od prosinca, kad je poražen u borbi za titulu od Rafaela Dos Anjosa. U velteru je savladao Alexa Oliveiru i Patricka Cotea, pa su mnogi vjerovali da traži svoje mjesto u toj diviziji. No, ipak mu je za sada dosta te će se ponovno posvetiti skidanju kilograma. A zna i gdje želi odraditi idući nastup:

“Ovo mi je za sada posljednja borba u velteru, nakon ove borbe vraćam se dolje. Odradit ću ovo kako spada i onda hoću Alvareza u New Yorku. No, nije bitno ako i ne dobijem borbu protiv njega, jednostavno želim biti na tom eventu. Znate da ja sve ovo zapravo radim zato što se tako sjajno zabavljam.”

Cerrone je inače nastupio protiv Alvareza u prvoj UFC borbi trenutnog prvaka. Kauboj je tad podosta lako slavio sudačkom odlukom, odnosno ostavio je Alvareza bez gotovo ikakve šanse. No, unatoč porazu u toj borbi, pojas je trenutno kod Eddiea, a nema sumnje kako je Donald ipak bacio oko na njega.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI