Chael Sonnen: Ja sam priznao, neka prizna i Silva ako je to učinio!

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.02.2015 09:15h Autor:

Chael Sonnen

Vijest da je Anderson Silva bio pozitivan na dva steroida uoči meča s Nickom Diazom izazvala je brojne reakcije u MMA svijetu. Među onima koji su iznijeli svoje viđenje cijelog događaja je Chael Sonnen.

Chael Sonnen se 2010., na UFC-u 148, borio protiv Andersona Silve za naslov najboljeg UFC borca u srednjoj kategoriji. Taj je meč izgubio, a tijekom prošle godine kažnjen je s dvije godine zabrane nastupa zbog ponovljenog slučaja dopinga. Sonnen je bio gost na Off The Record TSN gdje je Michaelu Landsbergu iznio svoje viđenje cijelog događaja.

"Anderson Silva je prije 13 mjeseci imao borbu i doživio težak lom noge. Njegova je kost od potkoljenice naniže, njegovo stopalo i njegovi prsti, sve je bilo prepolovljeno na pola. Jedino što ih je držalo s tijelom bila je koža. Znam da je ovo vrlo slikoviti rečeno, ali bitno je za cijelu priču. On ima obvezu prema sebi jer zdravlje je na prvom mjestu. Sport je daleko iza toga. Ima obvezu oporaviti se po svaku cijenu i za to koristiti znanost. Nije bitno je li to na crnom ili otvorenom tržištu. On mora srediti svoju nogu. To je u redu i pustite ga na miru. No, ako se želi vratiti i natjecati onda se mora držati pravila. Kako sada stvari stoje čini se da je bio pozitivan na neke nedozvoljena sredstva."

Po Sonnenovom mišljenju još se treba pričekati okončanje cijelog postupka, ali isto tako je imao i poruku za Silvu.

"Ako je to učinio, ohrabrio bih ga da učini ono što sam ja učinio. Poručujem to i drugima. Izađite i priznajte da ste to napravili. Ja sam želio priznati, ali kad ste kao ljudsko biće suočeni sa sramotom i kad znate da ste u krivu vrlo je teško potpuno se izraziti. Ja sam uspio, ali trebalo mi je vremena. Prvo sam mislio da je to moja stvar koja se ne tiče nikoga. Prošao sam kroz to i mislim da bi nakon što prođe određeno vrijeme i Anderson mogao promijeniti svoj stav"., dodao je Sonnen za OFF The Record TSN.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI