Condit: Svaka borba može nam biti posljednja, Reebok nam je oduzeo sigurnost

UFCIZDVOJENA VIJEST 02.08.2016 11:49h Autor:

Carlos Condit

Teška ozljeda koja je Evangelistu “Cyborg” Santosa poslala na sedmosatnu operaciju podsjetila je sve borce koliko se opasnim poslom bave. Svaka borba može biti posljedna, a toga je svjestan i Carlos Condit koji se 27. kolovoza bori s Demianom Maiom na UFC on Fox 21 priredbi u Vancouveru.

“Svaka borba nam može biti posljednja. Stoga, da, moguće je. Sve je moguće. Ne mislim da će mi ovo biti posljednja borba, ali kvragu, tko zna. Volio bih da tip poput Cyborga, ili bilo tko od ovih boraca koji riskiraju zdravlje, volio bih samo da imamo malo više sigurnosti. Ovo je njegov zanat, on je borac i ovako zarađuje za život. Sada ne može ništa zaraditi. I koji vrag bi on sada trebao napraviti? Tako je manje-više sa svima nama, to je priroda ovog sporta. Svatko od nas se može ozlijediti, razbiti glavu. Mi prihvaćamo taj rizik, ali, nije baš da se imamo na što osloniti. I ja sam pomislio,’Kvragu, on se možda više nikada neće boriti.'”

Condit ističe da je UFC-ov sponozorski ugovor s Reebokom uzrok velikih nevolja za borce i uzrok financijske nesigurnosti.

“Treba nešto poduzeti. Velik dio toga je Reebok, čovječe, gubitak sponzora nam je oduzeo sigurnost. Sada moramo živjeti iz borbe u borbu i nemamo nikakvu financijsku sigurnost na koju bi se oslonili, a koju su nam sponzori davali. Nalazimo se u čudnoj situaciji.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI