Conor McGregor: Borci u perolakoj se mole da se ne vratim

UFCIZDVOJENA VIJEST 14.08.2016 11:53h Autor:

Conor McGregor

Conor McGregor po prvi put je ozbiljno progovorio o svom povratku u perolaku kategoriju i obrani titule, ali i o svojim ambicijama u višim težinskim kategorijama.

Jedno od glavnih pitanja koja si postavljaju MMA fanovi je hoće li se Conor McGregor ikad više boriti u perolakoj kategoriji, gdje je prošlog prosinca osvojio pojas prvaka pobjedom nad Joseom Aldom. Aldo se u međuvremenu vratio te je osigurao privremeni pojas te čeka revanš s McGregorom. Revanš za koji Irac izgleda baš nije zainteresiran.

“Svi borci tamo se mole da se ne vratim. Pobijedio sam sve borce te divizije. Da je Frankie Edgar slučajno pobijedio, nakon svih sranja što je govorio, morao bih se spustiti i začepiti mu gubicu. No, on je pošteno našamaran u toj borbi i nije mogao apsolutno ništa protiv borca kojeg sam nokautirao jednim udarcem. Ja sam prvak te divizije, a čovjek kojeg sam nokautirao drži privremeni pojas. Što vam to govori? Govori da sam ja tamo počistio što sam trebao te da sam kvalitetnom i potencijalom iznad te divizije.”

Postavlja se pitanje što će se onda dogoditi, tj. kad će taj pojas napokon završiti u kavezu na obrani ili primopredaji novom prvaku.

“Ja sam svjetski prvak i podrazumijeva se kako ću jednom braniti taj pojas. No, prvo moramo vidjeti što će se dogoditi u borbi protiv Diaza.”

Čini se da je Conor uvjeren u to kako mu UFC neće oduzeti pojas prvaka, iako ga još niti jednom nije obranio, niti vjerojatno nema namjeru uskoro to učiniti. Zapravo, njegov plan s početka ove godine se još uvijek nije promijenio.

“Ma naravno da još uvijek imam plan biti prvak dvije kategorije. Da se Dos Anjos nije povukao kao pičkica prije naše borbe, oni udarci kojima sam pogodio Natea bi ga sigurno nokautirali. Danas bih sjedio sa svakim pojasom s jedne strane. No, neke stvari se dogode s razlogom. Moj cilj je i dalje biti prvak dvije, a ako mogu i čak tri divizije te držati te sve pojaseve odjednom.”

A sve je glasnija verzija iduće borbe za prvaka lake kategorije, gdje bi Eddie Alvarez branio titulu protiv McGregora, ukoliko ovaj savlada Natea Diaza, na stadionu u Dublinu…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI