Conor samouvjereno: Danas sam trebao biti prvak dvije divizije, a protiv Natea ću tražiti treću borbu

UFCIZDVOJENA VIJEST 06.08.2016 13:10h Autor:

Conor McGregor

Na audio press konferenciji povodom UFC 202 eventa, Conor McGregor je progovorio o ovogodišnjim događajima iz svoje karijere te o onome što tek treba uslijediti. 

Irac je na UFC 196 eventu doživio buđenje iz sna, gdje je on bio najveća nepobjediva UFC zvijezda. Nate Diaz promijenio je puno toga, a Conor McGregor jedno vrijeme više nije bio arogantan i izravan, kakav se kroz vrijeme što je dio UFC-a predstavio. Nate Diaz ga je savladao te po mnogima osramotio. Gdje su bili razlozi tog poraza? Da li je to Conor jiu-jitsu ili nešto treće? Odgovor je pokušao dati on sam.

“Ako pogledam i prokomentiram borbu, vidjelo se kako ima solidbu bradu te da je izuzetno izdržljiv i iskusan. Ima i prednost u visini. Mislim da je moja najveća greška bila što sam vjerovao u nokaut u prvoj rundi. I tako sam i krenuo u borbu, htio sam ga završiti pa sam jurio prema naprijed i zabijao ga uz ogradu. Radio sam ono što sam rekao da ću napraviti. Svaka njemu čast što je izdržao, preživio je pravu oluju. Ja vjerujem u moj jiu-jitsu, a pokazao sam se dobar u tome kad sam imao kontrolu na podu u prvoj rundi. Jednostavno, razlika je bila njegova izdržljivost i iskustvo. To je kvalitetno iskoristio i pobijedio.”

Nate Diaz zapravo je bio zamjena za ozlijeđenog Rafaela Dos Anjosa, s kojim se prvobitno trebao boriti za pojas lake kategorije. Da je došlo do te borbe, pa kakav god bio njen ishod, sve bi stvari bile apsolutno drugačije nego što su ispale sada.

“Realno, u ovom trenutku sam trebao biti prvak dvije divizije. Da se Dos Anjos nije povukao kao pičkica, sigurno bih ga nokautirao nekim od onih udaraca koje je Nate uspio izdržati. Nimalo ne sumnjam u to. Sad bih ovdje sjedio s dva pojasa, no ne želim toliko za tim, jer me cijela ova situacija dovela do toga da promijenim način na koji sam se pripremao. Sretan sam zbog toga jer sam dobio priliku napredovati.”

Mnogi se pitaju hoće li McGregor nakon ove borbe napokon prvi put braniti pojas u perolakoj kategoriji. Jose Aldo je pobjedom nad Frankiem Edgarom osigurao svoj revanš, no nije sigurno hoće li doći do njega ove godine. Isto tako nije niti sigurno do kada će UFC McGregoru dozvoliti zadržavanje pojasa bez da pokazuje ikakvu želju više se ikad boriti u toj diviziji.

“Nisam s nikim razgovarao o tome što bi moglo biti iduće. Trenutno sam 15 dana od pravog rata za koji sam spreman. To je sve o čemu razmišljam. Što se tiče Alda, drago mi je bilo vidjeti da je savladao Edgara i sretan sam zbog njega. Kad dugogodišnji prvak bude tako nokautiran, kao što sam ja nokautirao njega, bude ti ga žao. A Edgar je govorio jako puno sranja pa mi je drago da je izgubio. Što se tiče borbe, ja sam protiv Alda imao više puta sve dogovoreni, dva puta smo odradili turneju te sam na kraju izgubio jako puno vremena da bih se uopće borio protiv njega. Ne znam što reći o tome, kao što sam rekao, razmišljam samo o ratu koji me čeka za dva tjedna.”

No, svakako zna što ga zanima, a protiv čega ništa ne bi imao niti UFC.

“U jedno sam sto posto siguran, nakon što ga pobijedim ću biti zainteresiran za treću borbu. Možda ne odmah sada, ali do trilogije će sigurno doći.”

Još dva tjedna, samo dva tjedna…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI