Conorov trener: Sad želimo uzeti pojas u lakoj kategoriji i braniti ga protiv Natea u Dublinu

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.08.2016 02:20h Autor:

John Kavanagh i Conor McGregor

Čovjek koji je stvorio najpopularnijeg MMA borca današnjice smatra kako bi Conor McGregor u idućoj borbi trebao napasti pojas prvaka lake kategorije, a također ima plan i za prvu obranu ukoliko ga osvoji.

Kavanagh zapravo od samog početka nije bio ljubitelj ideje Conora McGregora u perolakoj kategoriji, no ovaj je to htio, a na kraju se isplatio na način da je osvojio UFC pojas te postao najpopularniji borac svijeta i borac koji je financijsku stranu ovog sporta odveo na jednu drugu razinu.

Sad se postavlja pitanje kada će i hoće li Conor McGregor braniti pojas perolake kategorije. Konačna odluka bit će na njemu, no njegov trener smatra kako bi trebao poslušati njegov stav, koji je izneo u razgovoru s Arielom Helwaniem u MMA Houru.

“Ja osobno ću forsirati ostanak u lakoj kategoriji i to je moj savjet iz uloge velikog brata. Mislim kako je on dizajniran da bi bio borac lake kategorije. Ne vidim smisao povratka u perolaku kategoriji. Uz sav respekt prema 45 puta, posebno nakon ove borbe s Nateom, ali što oni mogu učiniti? Što mu itko u toj kategoriji može napraviti? Kad se bori protiv bilo koga u toj kategoriji imam dojam gotovo da vara koliko je snažniji od njih. On može zadovoljiti tu težinu i možda to i napravi iz inata prema meni. S Lockhartom u timu, posljednje skidanje bilo je najlakše koje je ikad imao. On jednostavno prolazi kroz ljude u toj kategoriji. Ipak, imao sam viziju borbe njega i Edgara u New Yorku, no nije se sve poklopilo da bi moglo doći do toga”, rekao je.

On se tako nada borbi Conora protiv prvaka lake kategorije Eddiea Alvareza. Pitanje je da li bi Conor na to pristao odmah, zbog svog sna o pojasu dvije kategorije, jer teško da će zadržati pojas perolake kategorije ukoliko ga ne bude branio u svom idućem nastupu. No, osim toga, Kavanagh ima plan i za dalje.

“Bilo bi sjajno da osvojimo naslov i da prvak obrana bude protiv Natea. Bila bi to nevjerojatna borba, možda čak i na Croke Park stadionu u Dublinu. To je ono prema čemu ja gledam i smjer koji ću ja forsirati. Bili smo na njihovom neprijateljskom terene, sad je vrijeme da on dođe kod nas”, završio je.

Što se tiče Conora, on će vjerojatno prvo odmoriti i malo uživati u zarađenom novcu, a onda ćemo saznati što će se dogoditi. U svakom slučaju, event u New Yorku je teško zamisliv bez njega.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI