Dan Henderson: Spreman sam završiti sa svime, ali sam maksimalno motiviran za posljednju borbu

UFCIZDVOJENA VIJEST 15.08.2016 11:23h Autor:

Dan Henderson

Dan Henderson svjestan je kako će se na njegovu karijeru uskoro spustiti zastor, no ima fantastičnu priliku završiti ju na najbolji mogući način, osvajanjem UFC pojasa. 

U svojoj posljednjoj borbi, Dan Henderson je još jednom prezentirao razloga zašto ima toliko puno fanova te zašto je s 45 godina još uvijek aktivan profesionalni borac. No, nakon tog sjajnog nokauta, bio je spreman stati sa svime.

“Nakon borbe protiv Lombarda, bio sam spreman odraditi tu još jednu borbu koju imam na ugovoru, nebitno protiv koga, jer su fanovi tako željeli. Plan je bio završiti ugovor i onda razgovarati s Danom oko nekog posla unutar UFC-a. To je bio plan, nisam imao na umu razgovor o tome da se nastavim boriti. Ja sam osobno spreman završiti sve i u potpunosti se posvetiti mojoj obitelji i nekim drugim stvarima za koje kroz cijelu karijeru nisam imao vremena.”

Ipak, onda je došla ponuda koju nije mogao odbiti. U svojoj posljednjoj borbi dobit će priliku osvojiti naslov UFC prvaka i to protiv borca kojeg je već ranije savladao, Michaela Bispinga. Zapravo, upravo je Bisping glavni razlog dogovaranja te borbe jer još uvijek nije zaboravio kako ga je Henderson nokautirao na UFC 100 eventu.

“Ne mogu reći jesam li bio iznenađen, budući da sam na društvenim mrežama vidio koliko ljudi želi vidjeti tu borbu. UFC ponekad sluša fanova, ali nije smetalo niti to što je Bisping također htio tu borbu. No, bilo mi je čudno. Svi su mi prijatelji govorili kako se sad Bisping i ja trebamo ponovno boriti, a ja sam ih uvjeravao da se to neće dogoditi. Nisam vjerovao u tu mogućnost.”

U Manchesteru će tako spustiti zastor na trofejnu karijeru, ali i odraditi borbu koja će na kraju istu obilježiti. Na neki način će dvadesetak godina borci pasti na jedan ulazak u UFC-ov kavez. Henderson može spektakularno sve završiti te će se potruditi da to bude upravo tako.

“To je posljednji cilj koji mi je još ostao. Posljednjih godina sam izgubio neke borbe, nisam imao niti sreće i računao sam da mi se prilika više neće pružiti. Bio sam zadovoljan s onim što sam postigao u karijeri, iako nisam uspio osvojiti UFC pojas. No, to je zapravo jedini koji je preostao, a da ga nemam. Sigurno je kako će mi sve nedostajati, no isto tako je trening godinama sve teži i morate razumjeti kako se natječem cijeli moj život. Sjajno je imati priliku sve to završiti na ovaj način. Bit ću ekstremno motiviran da svoju posljednju borbu odradim na najbolji način.”

UFC 204 održava se 8. listopada u Manchesteru!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI