Dana White: Anderson Silva ostaje trener na TUF Brazil 4!

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.02.2015 08:36h Autor:

Dana White

Anderson Silva odmah je suspendiran od strane Sportske komisije države Nevada nakon što je objavljeno da je pao na doping testu uoči meča s Nickom Diazom koji je održan na UFC-u 183 prošlog vikenda. No, po riječima čelnog čovjeka najjače svjetske MMA promocije ostat će trener u četvrtom izdanju The Ultimate Fightera Brazil.

Nakon što je prije 13 mjeseci doživio tešku ozljedu i lom noge u meču s Chrisom Weidmanom nekadašnji prvak u srednjoj kategoriji povratak u oktogon obilježio je pobjedom protiv Nicka Diaza. No, nakon što je objavljeno da je bio pozitivan na doping testu, koji je obavljen gotovo mjesec dana prije borbe, karijera jednog od najvećih MMA boraca potpuno je okaljana. Silva je međutim odbacio optužbe da je koristio steroide. Čelnici UFC-a iskazali su svoju razočaranost rezultatima testova, ali predsjednik UFC-a Dana White izjavio je da će Anderson Silva i dalje biti trener na The Ultimate Fighter Brazil 4.

"Anderson je bio jedan od najvećih boraca ovog sporta. Imao je dugu i veliku karijeru. U devet godina, koliko je član UFC-a, nikad nije bio pozitivan na nedozvoljena sredstva. U skladu s tim želimo da ima osiguran pošten postupak i podržat ćemo ga kroz to vrijeme. Dok proces traje Anderson će i dalje biti trener na TUF Brazil 4. Naravno, pratit ćemo  što se događa i kakve akcije provodi Sportska komisija Nevade.", izjavio je predsjednik UFC-a Dana White.

"Potpuno podržavamo akcije koje provodi Komisija izvan natjecanja koje smo i financirali na njihov zahtjev protekle dvije godine. Laboratorij u Salt Lake Cityju nam sad mora objasniti zašto Komisija i UFC nisu primili rezultate doping testa prije borbe. Kad će svi rezultati bit objavljeni i kad Komisija donese konačnu odluku poštovat ćemo je i postupiti u skladu s tim."

Podsjećamo da je uz Andersona Silvu za trenera na TUF Brazil 4 određen Mauricio Shogun Rua.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI