Dodson i Lineker predstavljeni kao glavna borba Fight Nighta u Portlandu

UFCIZDVOJENA VIJEST 14.08.2016 01:26h Autor:

Lineker vs. Dodson

Sve zanimljiva UFC-ova bantam kategorija pružit će glavnu borbu UFC Fight Nigha 96, koji se održava 1. listopada u Portlandu. Sastaju se dva nokautera, dva bivša člana muha kategorije, dva Johna. Dodson i Lineker.

To je zapravo borba koju su fanovi željeli vidjeti, a ovako će biti još sretniji pošto je riječ o borbi predviđenoj na pet rundi, iako baš i nije sigurno da će se to dogoditi, budući da poznajemo navike i namjere oba borca, a to je pokušati što prije pogoditi i nokautirati svog protivnika.

Obojica su nedavno u bantam pristigli iz muha kategorije te obojica izgledaju vrlo dobro. Dodson je zapravo sjajno izgledao i do 57 kilograma, no dva puta nije mogao preko zida imena Demetrious Johnson, pa se vratio u bantam kategoriju, gdje je zapravo upisao UFC debi, pobjedom nad TJ Dillashawom. To se pokazalo kao dobar potez, budući da je u prvoj borbi odmah uništio inače čvrstog i durabilnog Mannya Gamburyana.

Lineker je također tamo sjajno izgledao, no njegov prelazak u bantam bio je nakon višestrukih padova na vagi te mu je poslodavac dao uvjet da mora promijeniti diviziju, odnosno boriti se do 61.5 kilogram. To mu je jako dobro došlo, budući da je prvo impresionirao nokaut pobjedom protiv Francisca Rivere, zatim je odlukom savladao do tada neporaženog Roba Fonta, a svoju posljednju borbu bio je najimpresivniji. U svom prvom main eventu je nokautirao Michaela McDonalda.

Lineker se trenutno nalazi na petom, a Dodson na devetom mjestu ljestvice bantam kategorije, kategorije koja jednostavno obiluje nevjerojatnim talentom te trenutno možda i najzanimljivije kategorije u cijelom UFC-u.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI