Donald Cerrone odlučio prestati sa sparinzima: Ne znam koliko još udaraca mogu primiti

UFCIZDVOJENA VIJEST 31.08.2016 22:46h Autor:

Donald Cerrone

Jedan od najboljih boraca u UFC-u, Donald Cerrone, izjavio je kako je odlučio za stalno prestati sa sparinzima te na taj način sačuvati svoje zdravlje.

Nakon što je potpisao novi ugovor s UFC-om te u vrijeme dok mu se karijera nalazi u uistinu sjajnoj situaciji, Donald Cerrone je otkrio kako je promijenio jednu stavku u svom treningu. Naime, ovaj borac više ne namjerava raditi sparinge i to sve iz razloga da što dulje sačuva svoje zdravlje. Objasnio je zašto se odlučio na taj potez:

“Sparing je bio sve što sam radio i što sam navikao raditi. Mislio sam kako je to nešto preko čega postaješ spreman za borbu, ali zapravo je samo međusobno udaranje. Sada više uopće ne spariram, jer smatram kako to nije najvažnije.

Osjećam se kao čovječuljak koji odbrojava ulaske u trgovinu. Svaki puta kada primim udarac, on pritisne dugme. Koliko ljudi može ući u trgovinu prije nego je ona puna. Iskreno ne znam, tako da ne znam niti koliko udaraca još mogu primiti. Kad se samo sjetim koliko smo vrhunskih brawlova imali Leonard Garcia i ja na treningu. Ne znam, no od sada se to mijenja. Radim i dalje s teškašima, ali to je samo laki sparing. Žestoka rušenja i grappling su još uvijek tu, no udarci su samo lagani. Dani velikih rukavica i žestokih udaraca su iza mene. Nikad više!”

Robbie Lawler bio je jedan od prvih boraca koji su izjavili kako uopće ne rade sparinge, a čini se da bi to uskoro mogao postati trend kod svih iskusnijih boraca. Donald Cerrone samo je jedan od njih.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI